Швейцарската армия, която не е била мобилизирана от Втората световна

...
Швейцарската армия, която не е била мобилизирана от Втората световна
Коментари Харесай

Швейцарската армия е призована на първа линия срещу коронавируса

Швейцарската войска, която не е била мобилизирана от Втората международна война насам, а и тогава е работила в предпазен режим, е изпратена в помощ на медицинските служащи на първа линия във войната на страната против ковид, съобщи Ройтерс.

В Швейцария сега има близо 10 000 доказани случаи на ковид и над 100 умряли. Конфедерацията граничи с Италия, която е най-поразената от вируса страна в света, и с Франция, която също е тежко наранена.

Въпреки благосъстоянието си, първокласната здравна система и съществуването на дружество за произвеждане на респиратори, почитан чиновник предизвести, че лечебните заведения в Швейцария скоро може да стигнат пределна точка. Една от тях, ситуирана покрай границата с Италия, в кантона Тичино, към този момент е под голямо напрежение.

Екипът в болница във френскоезичния кантон Ньошател дава дълги смени, с цел да се оправи с притока на пациенти с ковид и осем души от сестринския екип към този момент са се заразили.

От понеделник насам 90 мъже и дами от 2400-те швейцарски " сини барети " или болнични бойци, оказват помощ като местят кревати, чистят и извършват и други задания.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР