Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа втора поредна победа в супергигантския слалом

...
Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа втора поредна победа в супергигантския слалом
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами с втора поредна победа в Супер Г

Швейцарката Лара Гут-Бехрами записа втора поредна победа в супергигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен и даде доста сериозна поръчка, че ще се бори за Големия бистър глобус в Световната купа по ски алпийски дисциплини при дамите.

29-годишната Гут-Бехрами, която взе победа на немското трасе и в събота, в този момент съумя да завоюва с време от 1 минута и 17.37 секунди. На второ място на 0.28 секунди приключи словачката Петра Влхова, до момента в който третото място зае авастрийката Тамара Типлер на 0.74 секунди от победителката.

Норвежката Кайса Викхоф Лий, швейцарката Корине Зутер и чехкинята Естер Ледецка финишира четвърта, пета и шеста.
С триумфа си, който е четвърти през този сезон и общо 30-и в кариерата, Гут-Бехрами събра 947 точки и заема второ място в генералното класиране за Световната купа. Начело с 999 точки е Влхова, а трета с 807 точки е швейцарката Мишел Гизин.

В подреждането за Малкия бистър глобус в супергигантския слалом води Гут-Бехрами с 445 точки, пред Зутер с 250 и Типлер с 240.

Състезанията в Гармиш-Партенкирхен бяха последните преди международното състезание в Кортина д'Ампецо от 9 до 21 февруари.

Класиране в супергигантския слалом при дамите в Гармиш-Партенкирхен:
1. Лара Гут-Бехрами (Швейцария) - 1:17.37 минути
2. Петра Влхова (Словакия) - 1:17.65 минути
3. Тамара Типлер (Австрия) - 1:18.11 минути
4. Кайса Викхоф Лий (Норвегия) - 1:18.25 минути
5. Корине Зутер (Швейцария) - 1:18.48 минути
6. Естер Ледецка (Чехия) - 1:18.50 минути/БТА
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР