Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели големия кристален глобус в Световната купа

...
Швейцарката Лара Гут-Бехрами спечели големия кристален глобус в Световната купа
Коментари Харесай

Лара Гут-Бехрами спечели Световната купа за втори път

Швейцарката Лара Гут-Бехрами завоюва огромния бистър глобус в Световната купа по алпийски ски за повторно в кариерата си. 32-годишната състезателка приключи на 10-то място в гигантския слалом в Заалбах, Австрия, където се организират финалите на Световната купа.


Това ѝ бе задоволително, с цел да стане недостижима на върха в генералното класиране, макар че единствената ѝ останала съперничка Федерика Бриньоне от Италия завоюва надпреварата. Така Бриньоне измести Микаела Шифрин от второто място в подреждането и понижи изоставането си до Гут-Бехрами до 208 точки. До края на сезона остават единствено два старта и най-много 200 точки за печелене, което значи, че швейцарката публично е шампионка за повторно след 2016 година.

Бриньоне бе безапелационна през днешния ден, давайки най-хубаво време в първия манш и трето време във втория, с цел да остави на повече от секунда всичките си съпернички. На втора позиция финишира новозеландката Алис Робинсън (+1.36 секунди), а топ 3 добави Теа Стьернесунд (+1.67).

Гут-Бехрами не бе на нормалната висота, изключително във втората част на надпреварата, само че въпреки всичко финишира на 10-то място, което ѝ бе задоволително освен за огромния бистър глобус, само че и за дребни в дисциплината. Там тя приключва с едвам 21 точки пред Бриньоне.

Сезонът обаче не е завършил за Гут-Бехрами, защото тя ще би трябвало да пази водачеството си в Супер-Г (69 точки пред Корнелия Хютер) и спускането (19 точки пред София Годжа) в последните два старта, които ще се проведат на 22 и 23 март. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР