Швейцария реши днес да преустанови изцяло действието на споразумение с

...
Швейцария реши днес да преустанови изцяло действието на споразумение с
Коментари Харесай

Швейцария преустанови действието на визово споразумение с Русия


Швейцария реши през днешния ден да прекрати напълно действието на съглашение с Русия за улеснено даване на визи, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 6984
По този метод Берн последва образеца на Европейския съюз по визовия въпрос.

На свое съвещание швейцарското държавно управление " реши да прекрати напълно действието на съглашението за облекчено издаване на визи, което Швейцария подписа с Русия " през 2009 година, се споделя в изказване на държавното управление.

" Това обаче не значи, че се вкарва възбрана за издаване на визи на съветски жители, а че още веднъж ще се ползва елементарната процедура ", се прецизира в изказването.

" Швейцария има интерес от това да се причисли към общата и единна политика за визите на европейско равнище, защото другояче рискува представителствата ѝ в чужбина да се сблъскат с по-голям брой претенции за виза от съветски жители, които желаят да заобиколят решенията на Европейския съюз ", акцентира швейцарското държавно управление.

Швейцария, която е обичайно неутрална, промени нормалния си курс след съветското навлизане в Украйна и се причисли към икономическите наказания на Европейския съюз против Русия, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР