Швейцарецът Стан Вавринка записа втора поредна победа над Григор Димитров,

...
Швейцарецът Стан Вавринка записа втора поредна победа над Григор Димитров,
Коментари Харесай

Вавринка каза как е победил Гришо: Трябваше да го притискам, чаках си момента

Швейцарецът Стан Вавринка записа втора поредна победа над Григор Димитров, освен това на шампионат от „Големия шлем“. Той изхвърли българина още в първия кръг на US Open с резултат 3:6, 2:6, 5:7, откакто беше сторил това и съвсем два месеца по-рано на „Уимбълдън“.

След мача швейцарецът, който пропусна миналогодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати поради интервенция, разкри каква е била тайната да се оправи с осмия подложен в схемата. Стан Вавринка добави, че е бил убеден в триумфа.

„Спечелих против Димитров на „Уимбълдън“, където настилката е най-неприятна за мен и през днешния ден имах убеденост и знаех, че ще печеля. Условията бяха тежки за мен. Трябваше да го прилепям и в последна сметка ми се получи. Трябваше да имам повече дълбочина в разиграванията, да играя по един и същи метод гейм след гейм и да го прилепям. Чаках момента си и го оползотворих. Той и доста други играчи концентрират вниманието си върху бекхенда ми, а за мен е значимо да подобря играта си на този удар. Но имах доста мощни удари от форхенд и го раздвижих достатъчно“, съобщи Стан Вавринка.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР