Швеция вкара два гола в последната третина и победи Канада

...
Швеция вкара два гола в последната третина и победи Канада
Коментари Харесай

Швеция удари Канада в хокея, среща руснаците на полуфинал

Швеция вкара два гола в последната третина и победи Канада с 2:0 на олимпийския шампионат по хокей на лед.

Така първенците от Лилехамер и Торино се класираха на полуфиналите. Там те ще срещнат настоящите първенци от Руския олимпийски комитет (РОК), до момента в който Финландия ще играе против Словакия в другия дуел.

Най-интересният четвъртфинал в Пекин бе равносилен, като шведите насочиха единствено четири удара повече от канадците. Два от тях обаче се оказаха решаващи. Лукас Валмарк даде преднина на " тре крунур " след 10:15 минути игра в последната третина, а секунди преди сирената Антон Ландер заби втората шайба на празна мрежа.

На Олимпиадата в Пьончан шведите бяха отстранени от Германия на четвъртфиналите, до момента в който канадците отстъпиха на " маншафта " в идващия мач. В последна сметка Германия игра край и загуби от Руския олимпийски комитет с 3:4.

По-рано през днешния ден Финландия победи Швейцария с 5:1 с голове на Мико Лехтонен, Теему Хартикайнен, Ииро Пакаринен, Миро Олтонен и Марко Антила.

РОК надделя Дания с 3:1, а Словакия надделя Съединени американски щати с 3:2 след продължение и дузпи. Словаците изравниха за 2:2 секунди преди края при изваден вратар, в спомагателната част гол не падна, а при наказателните удари един прецизен се оказа задоволителен.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР