Швеция няма да подпише Договора на ООН за забрана на

...
Швеция няма да подпише Договора на ООН за забрана на
Коментари Харесай

Швеция отказа да подпише Договора на ООН за забрана на ядрените оръжия

Швеция няма да подпише Договора на Организация на обединените нации за възбрана на нуклеарните оръжия, само че ще изиска статут на наблюдаващ, съобщи шведският външен министър Маргот Валстрьом.

В Риксдага (парламента) няма нужното болшинство, с цел да бъде утвърдено присъединението на Швеция към контракта, признат от Общото заседание на Организация на обединените нации преди две години, изясни Валстрьом. Освен това по въпроса има различия сред министри, депутати и военни. Затова държавното управление към този момент няма да подписва контракта и няма да го внася за одобрение в Народното събрание.

По думите на Валстрьом в текста има доста "непълноти ", да вземем за пример по контрола и наблюдението на спазването му, а също липсва "ясна формулировка на нуклеарните оръжия " и има "голям брой въпроси, на които би трябвало да бъде даден отговор ".

Маргот Валстрьом акцентира, че Швеция остава корав последовател на разоръжаването и ще продължи да работи за възбраната на нуклеарните оръжия като наблюдаващ. От 2017 година договорът е утвърден от 23 страни. За влизането му в действие са нужни 50 ратификации.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР