Карлос Алкарас се класира за първи път в кариерата си

...
Карлос Алкарас се класира за първи път в кариерата си
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се класира за финала на Ролан Гарос след петсетов трилър срещу Яник Синер

Карлос Алкарас се класира за първи път в кариерата си за финала на " Ролан Гарос ". Испанецът трябваше да прави поврат от 2:1 сета против Яник Синер и по-късно повече от четири часа се поздрави с успеха с 2:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3. Двете нови лица на мъжкия тенис не разочароваха публиката на корт " Филип Шатрие ", показвайки най-хубавото, на което са способни. Все отново 21-годишният тенисист резервира повече сила за последния сет и към този момент води в директните конфликти против италианеца с 5:4 на победи.



Още в първия гейм в мача, новият международен номер 1 стартира мача по допустимо най-хубавия метод, пробивайки подаването на испанеца.

Fireworks already ‍ | |
— ATP Tour (@atptour)

Италианецът продължи наказателната акция, откакто доближи до още един пробив, който бе сред две извоювани подавания на нула, с цел да си обезпечи преимущество от 4:0. Алкарас като че ли се окопити и внезапно подвигна темпото на играта, с което съумя да върне един от пробивите. Грешките обаче още веднъж зачестиха и Синер възвърне преднината си още в идващия гейм, а незабавно по-късно и затвори първата част с 6:2.

Световният номер 3 трябваше да изживее неприятното дежавю от първия сет, откакто италианецът съумя да пробие още веднъж при първата си опция.

Smooth
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Този път испанецът върна интригата много по-рано, с доза помощ от слабата игра на сервис на противника си, и влезе в серия от пет поредни гейма, а малко по-късно и изравни резултата в сетовете след 6:3 във втората част.

Алкарас продължи позитивната наклонност от предходния сет и за първи път пое самодейността в дуела, откакто проби за 2:1.

The master of the cross-court backhand
— Tennis TV (@TennisTV)

Преднината му не продължи дълго обаче, защото новият международен номер 1 незабавно върна услугата. Последва 12-минутен гейм, в който Синер съумя да отрази четири точки за пробив и да поеме надзор върху събитията още веднъж. Това като че ли бе повратната точка в сета, тъй като италианецът проби още в идващия гейм и си издейства преднина от 5:2.

Jaw-dropping
— Tennis TV (@TennisTV)

22-годишният тенисист още веднъж играеше на най-високото си равнище и нямаше проблеми да затвори частта с 6:3.

В четвъртия сет видяхме дуела да придобива нормалност. И двамата тенисисти си печелиха подаванията изрично, разменяйки невероятни разигравания между тях.

These two
— Tennis TV (@TennisTV)

При 5:4 в негова изгода, Алкарас изостана с 30:0 при сервис на неговия противник, само че завоюва четири поредни точки, с което донесе това, което всички фенове на спорта желаеха - пети сет.

Испанецът, яхнал гребена на вълната, определно изглеждаше по-свежия от двамата и небрежно завоюва първите три гейма от последната част. Докрая на мача Яник Синер се бори с дребното си останали сили, само че 21-годишният тенисист съумя да затвори дуела по-късно повече от четири часа.

Carlos Alcaraz: the youngest men’s player to reach a Grand Slam final on all three surfaces
— Roland-Garros (@rolandgarros)

Карлос Алкарас чака на финала на Откритото състезание на Франция спечелилия от конфликта сред Каспер Рууд и Александър Зверев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР