Шведско-швейцарският лидер в производството на продукти за електроснабвяване и на

...
Шведско-швейцарският лидер в производството на продукти за електроснабвяване и на
Коментари Харесай

Гигант с над 34 милиарда долара приходи отваря пети завод у нас

Шведско-швейцарският водач в производството на артикули за електроснабвяване и на индустриална автоматизация ABB ще отвори петата си индустриална база в България. Новият цех ще се намира в Петрич, като в него ще бъдат вложени 7 милиона лв., излиза наяве от публично известие на локалното поделение на компанията.

Базата ще бъде ситуирана на 7400 квадратни метра, като се чака там да бъдат отворени 420 работни места, когато се доближи цялостен потенциал на произвеждане. Основно там ще се търсят чиновници, които да правят действия, като заваряване, сглобяване и изпитвания, разграничени на ръчни и полуавтоматизирани интервенции.

Това ще е вторият цех на групата в Петрич, като той ще включва индустриално хале с повърхност от 3500 квадратни метра, административна част с повърхност 1 500 квадратни метра, както и 2400 квадратни метра зони за логистика и експедиция за дистрибуция на създадените продукти.

 ABB ще взе участие в плана за европейската
Лидер с бизнес в България влиза в европейската “гигафабрика ” но Tesla

Производствената база ще стартира работа през 2020-а

" Решението да създадем нова инвестиция в региона на Петрич пристигна откакто станахме очевидци на извънредно високото равнище на работа на първия ни цех в града. Местният екип работи с отлична успеваемост за постигането на начертаните цели навреме и по резистентен метод ", показва районният управител за бизнес направление " Сградна инсталация " Франк Вентцлер.

ABB отвори първия си център в българския град през 1996 година, като тя е ситуирана на повърхност от 5000 квадратни метра. Там се създават артикули, изнасяни за Германия и Швейцария. Компанията има още бази в Раковски и Севлиево, в това число и сервизна база във Варна.

В София се намира основният офис на компанията, както и развоен център за стъпателни регулатори за трансформатори. Към сегашния миг компанията разполага с над 2700 чиновници в страната.

За предходната година интернационалната група на ABB регистрира доходи в размер на 34,31 милиарда $.

 АBB придобива General Electric Industrial Solutions за 2.6 милиарда $
Компания с бизнес в България купува част от американски колос

Компанията укрепва позициите си на американския пазар
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР