Шведско-датският романтичен фентъзи трилър Граница на Али Абаси обиколи над

...
Шведско-датският романтичен фентъзи трилър Граница на Али Абаси обиколи над
Коментари Харесай

Носителят на голямата награда от Кан `Граница` в програмата на София Филм Фест

Шведско-датският сантиментален фентъзи трилър „ Граница ” на Али Абаси обиколи над 30 фестивала след премиерата си в Кан, където взе огромната премия в конкурсната стратегия „ Особен взор ”, а преди няколко дни получи самопризнание и от Американската киноакадемия с номинация за „ Оскар ” за грим и прически.

„ Граница ” е екранизация по едноименния роман на Йон Айвиде Линдквист („ Покани ме да вляза ”), който дружно с режисьора Али Абаси и Изабела Екльов е и сценарист на кино лентата. Главната героиня в него, Тина (Eва Меландер), е почитан митнически чиновник с особена заложба. Тя може да усеща човешките страсти, което й оказва помощ бързо да разпознава контрабандистите и нарушителите.

Всъщност животът на Тина не наподобява необикновен, макар че се усеща самотна поради характерния си външен вид… Един ден, до момента в който е на работа, тя стопира Вор (в ролята Eеро Милоноф, прочут от „ Най-щастливият ден в живота на Оли Маки ”, въпреки и неразпознаваем тук), който несъмнено не е това, което наподобява.

Оказва се, че мъжът има същите лицеви белези и свръхестествена заложба като Тина. В него тя най-сетне намира сътрудник, който я добавя по всевъзможен метод. Вор е и този, който отключва тайните на нейното минало… „ Variety ” дефинира „ Граница ” като „ вълнуващо-интелигентен микс от романтика, скандинавски ноар, обществен натурализъм и извънреден смут, който излиза от рамките на всевъзможни жанрови условности и шаблони ”.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР