Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за

...
Няма логика да се правят промени по нормативната уредба за
Коментари Харесай

Инструктори против промените в шофьорските курсове

Няма логичност да се вършат промени по нормативната уредба за провеждането на шофьорските курсове в този момент, защото скоро се чакат нови европейски наставления. Това разяснява ръководителят на районния съюз на автоинструкторите в Бургас Дойчо Пеев във връзка предвижданите от Министерството на превоза промени в образователните центрове.

Една от тях е ограничение броя на изпитите на кандидат-шофьорите. Те ще могат да се явяват най-много четири пъти за шест месеца, а в случай че и четвъртият път е несполучлив, образованието би трябвало да стартира изначало.

" Процентът на лицата, които се явяват повече от три пъти, е прекомерно дребен, и ми се коства, че това нещо няма да работи. По-добър вид е различен - да се усили броят на часовете, които се отработват след всяко отпадане. Но не е разумно сега да се подхваща смяна в образователната документи. Причината е, че миналата година Европейската комисия на първо четене одобри промени в подготовката на водачи на МПС, както и единна европейска електронна брошура. И се чака в този момент новият Европейски парламент да одобри на второ четене неща, които ще важат за всички страни членки на Европейски Съюз, тъй че няма логичност да се вършат промени в този момент ", сподели Дойчо Пеев пред БНР.

Темите са били разисквани и на среща, проведена от Държавна организация “Безопасност на придвижването по пътищата ”. След нея, автоинструкторските съюзи са показали своето мнение, разясни той. Нова полемика от сектора чакат след изборите.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР