Шведският служебен премиер Стефан Льовен бе натоварен днес със задачата

...
Шведският служебен премиер Стефан Льовен бе натоварен днес със задачата
Коментари Харесай

Стефан Льовен отново бе натоварен с мандат за съставяне на правителство

Шведският длъжностен министър председател Стефан Льовен бе претрупан през днешния ден със задачата да образува държавно управление, откакто водачът на десноцентристката съпротива Улф Кристерсон съобщи, че не е съумял да си обезпечи задоволително гласове на депутати, с цел да оглави личен кабинет, съобщи Ройтерс.

Крехкото левоцентристко държавно управление на малцинството на социалдемократа Льовен се разпадна този месец, откакто Лявата партия отдръпна поддръжката си за предложение за реформиране на пазара на жилищните наеми и се стигна до избор на съмнение в Народното събрание.

Председателят на Народното събрание Андреас Норлен разпореди на Льовен да сформира ново държавно управление, откакто опозиционният водач Кристерсон с отхвърли от опитите си да сформира кабинет. Стана ясно, че депутатите няма да поддържат негов кабинет, макар напъните му да завоюва центристки депутати с обещания за държавни разноски.

" Тази заран приказвах с премиера Стефан Льовен и му разпоредих задача да изследва опциите за сформиране на ново държавно управление ", сподели на конференция Норлен. Льовен ще рапортува на ръководителя на Народното събрание за резултатите най-късно в понеделник и може да се изправи пред избор на доверие в Народното събрание няколко дни по-късно, добави Норлен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР