Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group обяви в петък,

...
Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group обяви в петък,
Коментари Харесай

Сделка за €10 милиона: Шведска компания купува българския разработчик на игри Империя Онлайн

Шведският разработчик на електронни игри Stillfront Group разгласи в петък, че е придобила 100% от българския си съперник " Империя Онлайн " АД против 10 милиона евро. Това излиза наяве от публично известие на компанията, оповестено на уеб страницата й.

В него е посочено, че договорката би трябвало да бъде приключена през идващия месец, като половината от сумата по нея ще бъде платена кеш, а останалата част ще бъде под формата на близо 270 000 нови акции на Stillfront.

От шведското сдружение обаче допълват, че цената на придобиването може да доближи и 17,5 милиона евро. Допълнителната част към тази сума ще бъде изплатена при постигането на избрани финансови резултати от " Империя Онлайн " до 2021 година.

Основаното през 2009 година българско сдружение е една от огромните компании за игри в Югоизточна Европа, като все още то има 25 издадени заглавия и 45 милиона консуматори по целия свят. Най-популярната игра е едноименната Imperia Online. Фирмата е основана в София, където има към 50 чиновници. От началото на годината до края на август чистите й доходи възлизат на 4,1 милиона евро.

" Присъединяването към Stillfront Group ни разрешава да продължим да развиваме нови артикули. Виждаме тази договорка като стратегическата последваща стъпка за " Империя Онлайн " и чакаме с неспокойствие да споделим опит и да работим в партньорство със студията на Stillfront Group ", показва основният изпълнителен шеф на българското сдружение Доброслав Димитров.

Шведската компания, която има пазарна капитализация от 4,224 милиарда $, е измежду водещите в сектора в Европа, като работи с няколко дъщерни сдружения - в Германия, Англия, Малта, Щатите, Обединените арабски емирства, Йордания и Румъния. Сред главните й пазари са Германия, Съединени американски щати, Франция и Англия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР