Шведският икономист и дипломат Андерс Ослунд смята, че Владимир Путин

...
Шведският икономист и дипломат Андерс Ослунд смята, че Владимир Путин
Коментари Харесай

Бивш съветник на Кремъл доказва с 11 факта, че Путин и ФСБ стоят зад клането в Крокус

Шведският икономист и посланик Андерс Ослунд счита, че Владимир Путин и съветските служби стоят зад клането в „ Крокус сити хол “ край Москва, за което управляващите в Кремъл не стопират да упрекват Украйна без никакви доказателства.

Андерс Ослунд, който е работил и като стопански консултант на Кремъл (при ръководството на Елцин), доста добре познава съветските служби и методите им на деяние. В обществената мрежа " X " (Twitter) той показва няколко основни обстоятелството, свързани с терористичната офанзива, които будят неразбиране:

1. Четирима терористи пътуват в едно транспортно средство с камуфлажно облекло с автомати в ръце – и никой не ги ревизира на пътя.

2. В „ Крокус сити хол “ по време на офанзивата няма защита.

3. Металните детектори са били изключени.

4. Терористите стрелят в продължение на 18 минути в „ Крокус сити хол “ и излизат умерено. По време на офанзивата не идва нито един служител на реда.

5. Сградите на полицията и ФСБ се намират на пешеходно разстояние от залата, само че на службите им лиши 1 час да реагират.

6. Предполагаемите терористи си потеглят със същото транспортно средство, с което идват. Никой сериозен апаш не би си тръгнал със същата кола.

7. Как е допустимо да шофираш 5 часа, без да те ревизират? Това наподобява невероятно.

8. След атентата измъчваните хипотетични терористи наподобяват смъртно уплашени – това се разграничава доста от невъзмутимите командоси в „ Крокус сити хол “.

9. Путин и цялата кремълска агитация упрекнаха Украйна без никакви доказателства - наподобява изцяло неправдоподобно.

10. Терористичните офанзиви и безмилостните убийства са част от арсенала на Путин.

11. ФСБ преди е употребила бойци на „ Ислямска страна “. Защо и в този момент да не е по този начин?

„ Заключение: Това наподобява като следващото ликвидиране на почтени руснаци от Путин, с цел да оправдае повече война и репресии, само че надали ще получим цялостно пояснение тъкмо за тази причина “, акцентира Андерс Ослунд.
Съветникът на ръководителя на кабинета на президента на Украйна Михаил Подоляк отговори на обвиняванията на Москва против Киев. Той начерелъжа изказванията за това, че страната му е провела всеобщо ликвидиране в „ Crocus City Hall “.

" Отново. Това към този момент стана хронично. Има неопровержими обстоятелства, общо е разбирането (в другите страни) какви са аргументите и следствията, даже неутрални страни безусловно отхвърлят да има " украинска диря в терористичната офанзива в „ Crocus City Hall ". Но и след лъжите на Путин (нищо друго не може да изясни обсебеността този индивид, която обуславя несъответстващите му изявления), лъжата публично се популяризира и от субекта Патрушев, а след него и от „ шефа на ФСБ ” Бортников... ”, написа Подоляк в обществената мрежа „ X “ (Twitter).
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР