Шведските власти са озадачени от съобщения, че миналата седмица са

...
Шведските власти са озадачени от съобщения, че миналата седмица са
Коментари Харесай

Дронове бяха забелязани да кръжат около шведски ядрени централи

Шведските управляващи са озадачени от известия, че предходната седмица са видяни дронове, които са кръжали към 2 нуклеарни централи, ситуирани на крайбрежията на балтийската страна, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Полицията през вчерашния ден заяви, че е почнала авансово следствие, като инспекциите се правят от локалните органи на реда в съгласуваност с националния действен отдел на шведската полиция. Все още няма обвинени.

Късно в петък в полицията е постъпил сигнал за дроновете, само че тя не е съумяла да ги наблюдава. Шведски медии оповестиха, че дроновете са били задоволително огромни, с цел да устоят напразно, който по това време е веел в района.

Ханс Ливанг, учител в Шведския лицей по национална защита, сподели пред шведската социална телевизия, че страната не е задоволително добре готова за подобен вид обстановки. "Все още мислим, че светът или е в мир или е във война ", сподели той.

Швеция има три атомни централи: Форсмарк, която е ситуирана покрай Стокхолм, Оскаршхамн, която е в югоизточната част на страната, и Рингхалс - най-голямата измежду тях. Съобщенията за дронове се отнасят за първите две централи.

През 2019 година реакторът на Рингхалс 2 в югозападна Швеция беше дефинитивно спрян поради нерентабилност и възходящи разноски за поддръжка.

Освен това в Швеция има две изведени от употреба нуклеарни централи - Барсебак, която се намира на тесния воден път сред Швеция и Дания, и Агеста, която е ситуирана на юг от Стокхолм.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР