Шведските политици пренебрегват климатичната криза в навечерието на изборите на

...
Шведските политици пренебрегват климатичната криза в навечерието на изборите на
Коментари Харесай

Тунберг: Политиците пренебрегват климатичната криза

Шведските политици подценяват климатичната рецесия в навечерието на изборите на 11 септември и се отнасят към нея по този начин, като че ли тя е просто проблем, а не опасност за живота, съобщи активистката Грета Тунберг.

Войната в Украйна и продължаващата енергийна рецесия, която докара до внезапно повишение на цените на електрическата енергия, преобладават в заглавията на вестниците единствено седмица преди вота, а обществените помощи, учебните заведения и престъпността на бандите също са отпред на листата с проблеми, които вълнуват гласоподавателите, информира dariknews.

Тунберг, чиито петъчни митинги пред шведския парламент преди години се трансфораха в световно младежко придвижване, настояващо за дейности във връзка с изменението на климата, съобщи, че въпросът " съвсем не е съществувал " по време на акцията.

" Напълно се бяхме съсредоточили върху други неща ", сподели тя в изявление за " Ройтерс ".

Тя сподели, че политиците и медиите са " избрали да не оповестяват, че толкоз доста от рецесиите, които претърпяваме в този момент, са доста тясно свързани между тях ".

" Затова хората, несъмнено, се концентрират единствено върху нещата, които са тъкмо пред тях, вместо в действителност да се съсредоточат върху по-голямата цялостна картина ", сподели тя.

Според нея политиците се отнасят към климата като към отдалечен проблем.

" Просто вземете в този момент за образец Пакистан, доста явен образец ", сподели тя.

Рекордните мусонни дъждове и топенето на ледниците в северните планини на Пакистан доведоха до наводнения, които засегнаха 33 милиона души и лишиха живота на минимум 1290 души, в това число 453 деца.

Струва ми се, че се фокусираме върху климата, когато имаме свободно време ", сподели Тунберг. " Това е нещо, което - да, това е проблем, а не екзистенциална изключителна обстановка, която визира всички други въпроси, както би трябвало да бъде. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР