Шведската вратарка Хедвиг Линдал се надява да прави много повече

...
Шведската вратарка Хедвиг Линдал се надява да прави много повече
Коментари Харесай

Футболистка ще спасява живото в Афганистан

Шведската вратарка Хедвиг Линдал се надява да прави доста повече от спасяването на удари, а с помощта на благотворителната й самодейност, се надява да избавя и животи в Афганистан.

Линдал е футболист на женския Атлетико Мадрид и реши да стартира акция поради последните дейности на талибаните, като се опита да облекчи живота на доста афганистанци.

"Не можем да си затворим очите за това, което става, и за чужденците, които напущат Афганистан. Ситуацията е доста сложна и е значимо да не забравяме хората там. Това е въпрос на живот и гибел ", споделя Линдал в телефонно изявление за "Ройтерс ".

"Следвам доста публицисти, главно в Туитър, и съм трогната от историите. Опитвам се да се слага на мястото на фамилии с дребни деца, които не могат да изхранват ", споделя шведката.

Вратарят има две деца със брачната половинка си Сабине и вижда като свое обвързване да употребява известността си, с цел да насочи внимание към казуса, макар че може да бъде подложена на критика.

"Тези от нас, които имат привилегията да имат лични уеб сайтове - би трябвало да оказват помощ. Мога да приказвам за Йемен или Сирия, само че избрах Афганистан, поради идването на власт на талибаните, което промени живота на толкоз хора и изключително на девойките ", изясни някогашната футболистка на Челси.

"Може и да не обмислям вярно, само че по някакъв метод би трябвало да бъдем на първо място човешки същества и да реагираме на нещата, както и аз. Аз съм просто човек, израснала съм в дребен град в Швеция и имам щастието да играя футбол ", добави Линдал.

На уеб страницата й могат да се създадат дарения от 500 шведски крони (близо 60 долара) и да се купят ръкавици и фланелки на Линдал с нейни подписи за 1000 крони. Тя е същинска легенда на Швеция, като има 178 мача за националния тим и два пъти е сребърна медалистка от Олимпийски игри.

"Това е капка в океана, само че дано не извръщаме глави от това, което се случва ", приканва Линдал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР