Шведската екоактивитска Грета Тунберг пое на трансатлантическо плаване от Великобритания

...
Шведската екоактивитска Грета Тунберг пое на трансатлантическо плаване от Великобритания
Коментари Харесай

Грета Тунберг започна презокеанско плаване с нулеви емисии

Шведската екоактивитска Грета Тунберг пое на трансатлантическо корабоплаване от Англия до Ню Йорк, където ще участва на конференцията за климата. 16-годишното момиче ще прекоси океана с енергийно самостоятелна яхта. Пътуването ще продължи 2 седмици.

 © БГНЕС
Нулев комфорт за реализиране на нулеви нездравословни излъчвания. Това е следващата задача, в която се впусна 16-та годишната Грета.
Грета Тунберг: На никого не споделям какво да прави. Но аз взех решение да направя това пътешестване, тъй като го желая и тъй като съм от дребното хора на света, които могат да го създадат.
Грета е съпровождана от татко си и ефирен оператор. Те пътуват с 18 метрова яхта, на която няма баня и тоалетна. Плавателният съд се движи единствено с сила от слънцето и водата.

Съвременната " Пипи ", както е наричана Грета стартира стачката си за спасяването на климата преди година - като отхвърли да върви на учебно заведение.

Грета Тунберг: На 20 август се навършва тъкмо година. Не знам по какъв начин ще чествам, само че сигурно ще си мисля за годишнината.
За една година Грета съумя да обиколи множеството европейски страни, да участва на множеството огромни екологични конференции и да завоюва милиони почитатели.

В Ню Йорк, младата шведка ще произнесе тирада на конференцията на Организация на обединените нации, на която ще участват държавни и държавни водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР