Шумен. Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Шумен одобри

...
Шумен. Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Шумен одобри
Коментари Харесай

Общото събрание на Асоциацията по ВиК – Шумен одобри 25 648.70 лв препоръчителна вноска на държавата в бюджета на асоциацията за 2020 година

Шумен. Общото заседание на Асоциацията по ВиК – Шумен утвърди 25 648.70 лева целесъобразна вноска на страната в бюджета на асоциацията за 2020 година, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Шумен . Решението беше взето с 89.95 % поддръжка по време на съвещание на Общото заседание на асоциацията. Със „ за “ гласоподаваха представителите на общините Шумен, Върбица, Хитрино, Велики Преслав, Каолиново и Нови пазар. Представителят на община Каспичан гласоподава „ въздържал се “, защото съгласно Общински съвет – Каспичан вноската на страната би трябвало да е по-голяма. От общините Венец, Смядово и Никола Козлево нямаше представители на съвещанието.
Одобрение даде и представителят на страната в лицето на проф. Стефан Желев, ръководител на Асоциацията по ВиК. „ От 2016 година до момента вноската на страната постоянно е била 15 000 лева и на тази база се дефинират вноските на общините, съгласно дяловото им присъединяване. Поисканото нарастване е заради невъзможността с този бюджет администрацията на Асоциацията по ВиК да работи обикновено и чиновниците да си получават възнагражденията “, сподели регионалният шеф проф. Стефан Желев. Той изясни, че крайното решение за размера на вноската на страната в бюджета на Асоциацията по ВиК е в пълномощията на Министерството на районното развиване и благоустройството.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР