Шумен. Горди сме с листата на Коалиция за България“ за

...
Шумен. Горди сме с листата на Коалиция за България“ за
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Румен Петков, АБВ: Горди сме с листата на „Коалиция за България“ за евроизборите на 26 май и с интелектуалния потенциал, който предлагаме

Шумен. Горди сме с листата на „ Коалиция за България “ за евроизборите на 26 май и с интелектуалния капацитет, който предлагаме. Това съобщи Румен Петков, ръководител на Политическа партия АБВ и претендент за евродепутат от листата на „ Коалиция за България “, по време на среща-дискусия в Шумен, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Шумен . В събитието участваха проф. Боян Дуранкев, лидер на листата на обединението за евроизборите, и претендентът за член на Европейския парламент доцент Георги Кючуков. Румен Петков уточни, че проф. Боян Дуранкев е пример за норма.
„ В листата има 7 хабилитирани лица, представители на българската просвета. Това е интелектуална мощност и сме горди, че го предлагаме на България. 9 от претендентите са до 35-годишна възраст. Ние сме институционално мислещи хора, за нас институцията, страната и държавността са водещи. Една парламентарна група не върви три месеца на работа, това е еманация на безконтролно, нихилистично отношение към българската страна, държавност и нейните институции. Не може това да се смята за обикновено и по тази причина твърдим, че Българска социалистическа партия и ГЕРБ са една страна на една монета, не са две страни. Българска социалистическа партия основават подобен комфорт на късния Борисов, за какъвто не е мечтал късният Живков “, съобщи Румен Петков. Той прикани за интензивност на 26 май, тъй като по думите му негласуването е в интерес на актуалното статукво. „ 26 май е доста значима дата, дата, на която можем да покажем, че сме разбрали, че двуполюсният модел е доста циничен избор, и че има различен избор, който носи в себе си честност, заряд и енерегия, и чувство за бъдеще. Да създадем този умишлен и мощен избор, който най-малко ще ни даде чувството и спокойствието, че сме дали своят вот за Родината “, уточни Румен Петков.
Той добави, че от обединението водят борба за мощна и уважавана България в почтена Европа. Петков изясни, че „ Коалиция за България “ е формат със стратегическа вероятност във времето, формат, който съдържа духа на разговора, на равнопоставеността, на взаимното почитание и на устрема за почетност с обществото. Петков означи, че тяхната борба е за енергийна правдивост - преустановяване на контракта за „ Марица 1 “ и „ Марица 3 “ и за директна доставка на съветска газ за Европа. „ Другата ни огромна борба е за мир. България би трябвало да каже изрично, че на наша територия няма да се разполагат нови военни контингенти, нито нуклеарно оръжие, тъй като това ни трансформира в цел. Казваме и не на двойните стандарти. Те отвращават, раждат извратени организации с фашизоидна основа “, разяснява Румен Петков.
Ивелина ИВАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР