Щурмът на Капитолия на 6 януари напомняше средновековна битка, каза

...
Щурмът на Капитолия на 6 януари напомняше средновековна битка, каза
Коментари Харесай

Свидетел пред разследващата комисия: Щурмът на Капитолия беше като средновековна битка

Щурмът на Капитолия на 6 януари подсещаше средновековна борба, сподели през днешния ден служител на реда, свидетелстващ пред проверяващата нападението комисия в Конгреса на Съединени американски щати. Той призна, че тогава си помислил, че идва моментът, в който ще почине, съобщи Франс прес, на която се базира Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
" Моите сътрудници служители на реда и аз получихме юмручни удари, бяхме ритани, блъскани, пръскани с пикантен спрей и даже заслепявани с лазери ", сподели сержант Акуилино Гонел, един от четиримата служители на реда, призовани да свидетелстват.

" Това, на което станахме очевидци в този ден, подсещаше средновековна борба. Борихме се един до друг, за всеки инч, да защитим Капитолия от нахлуването на ядосаната навалица, целящо да унищожи нашия либерален развой. " добави той.

" Физическото принуждение, което преживяхме бе ужасяващо и разрушително ", добави полицейският чиновник, представен от Ройтерс.

Гонел едвам сдържаше сълзите си, спомняйки си по какъв начин фамилията му е следило щурма по малкия екран и си е мислело, че може да му се случи най-лошото.

Деветчленната проверяваща комисия бе основана, откакто републиканците в Сената блокираха основаването на самостоятелна комисия за следствие на офанзивите. Председателката на Камарата на представителите, демократката Нанси Пелоси, назначи членовете на комисията. Неин ръководител е демократът Бени Томпсън.

Във встъпителната си тирада Томпсън даде обещание, че работата на комисията ще се " управлява само от обстоятелствата ", и че в нея няма да имат място политиката и партийните пристрастия. Той сподели също видеозапис на щурма, наричайки го " вцепеняващ ".

 Извършителят на нападението против Капитолия имал налудничави мисли Виж още

Повечето републиканци в камарата на представителите се опълчиха на основаването на комисията, наричайки я политически стимулирана. Лиз Чейни, която е една от двамата републиканци в комисията и изявена критичка на Тръмп, отбрани нуждата от работата на комисията и прикани за в детайли следствие.

" Трябва да узнаем какво се е случило тук в Капитолия. Трябва също да узнаем какво се е случвало всяка минута през оня ден в Белия дом - всяко телефонно позвъняване, всеки диалог, всяка среща преди, по време и след щурма ", сподели Чейни и добави:

" Ако от виновниците не се потърси отговорност и в случай че Конгресът не работи отговорно, това ще продължи да разяжда като израстък конституционния ни строй ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР