Що се отнася до въпроса какво ще правя - повече

...
Що се отнася до въпроса какво ще правя - повече
Коментари Харесай

Меркел се сбогува с политиката, ще се отдаде на сън и четене

" Що се отнася до въпроса какво ще върша - повече няма да се занимавам с политика ", сподели Меркел. " Вече споделих, че първо ще си умря известно време, а по-късно ще забележим какво ще ми хрумне ", сподели тя и означи, че ще редува " четене и спане ".

" Мисля, че други проекти ще се появят по-късно. Просто през годините бях изцяло съсредоточена върху програмата, която ми беше предоставена, и постоянно трябваше да съм нащрек ", означи изпълняващият длъжността канцлер, съобщи Евроком.

Според нея " една от дилемите на държавния началник е да реагира неотложно, в случай че нещо се случи ". " А в този момент ще видя какво бих желала да върша. Това ще стане ясно едвам след няколко месеца ", добави Меркел. Тя призна, че " това е едно от последните ѝ изявленията " като началник на държавното управление.

" Разбира се, ще бъда малко тъжна, тъй като работата ми постоянно е била и към момента е наслаждение ", сподели Меркел.

В същото време тя съобщи, че би трябвало да " остане усърдна до последния си ден на поста ". Меркел призна и че има хора, които не са доста удовлетворени от нейната политика.

Канцлерът акцентира, че в договарянията, в това число с държавните ръководители на другарски страни, постоянно е работила предвид на ползите на Германия.

" Но това, което ни сплотява, несъмнено, е общата ни ценностна система, общата ни визия за демокрацията. Но също по този начин желая да кажа, че в случай че някой има изцяло друго виждане за света, въпреки всичко би трябвало да се изслушваме взаимно. Защото в случай че не се изслушваме взаимно, няма да можем да намерим решения ", акцентира Меркел.

Позовавайки се на главните правила на политиката, тя продължи, че " изкуството да се прави политика се състои, наред с други неща, в това да не се вършат прекалено много предварителни проекти и да не се поемат прекалено много задължения, които по-късно би трябвало да се анулират. На въпроса от кое място черпи сила, Меркел отговори, че я черпи от " природата, от работата в градината, от време на време просто от опцията да се изключи ".

Меркел ще извършва отговорностите си до сформирането на ново държавно управление. Очаква се наследникът на Меркел на поста канцлер да бъде определен при започване на декември. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР