Щитовидна жлеза – как да я излекувате със специално упражнение? Това

...
Щитовидна жлеза – как да я излекувате със специално упражнение?
Това
Коментари Харесай

Древните тибетци знаят тайната: Просто упражнение настройва щитовидната жлеза, от която зависи здравето

Щитовидна жлеза – по какъв начин да я излекувате със особено упражнение?
Това е една невероятна гимнастика за щитовидната жлеза, тибетско упражнение, което ще възвърне здравето и положителното ви самочувствие написа lekuva.net.
Това е и най-известното тибетско упражнение за лекуване на щитовидната жлеза. Осигурява нараснал притока на кръв към жлезата. Вследствие на това щитовидната жлеза стартира да работи по-добре и по-леко.Как да извършите тази тибетска гимнастика?
1. Разтрийте дланите си добре, с цел да ги стоплите. След това деликатно поставете дланите върху щитовидната жлеза и да ги дръжте там в продължение на 10 секунди.

2. Трябва да преглътнете три пъти. Ако чувствате устата си суха, отпийте три дребни глътки вода.
3. Бавно издишайте.
4. Докато издишвате, наведете главата си напред и натиснете брадичката към гърдите си толкоз мощно, колкото можете. Дръжте брадичката си няколко секунди, без да дишате. Когато започнете да дишате, повдигнете брадичката. Нека главата да е компактно обратно.
5. Дръжте главата си в тази позиция за известно време. След като започнете да издишвате, натиснете брадичката към гърдите си още веднъж.

7. Повторете стъпки от 1 до 6. Движете главата постепенно, не бързайте, отпуснете се. Не мислете за нищо.6. Докато брадичката е на гърдите ви, постепенно завъртете главата си наляво и надясно, без да откъсва брадичката на разстояние от гърдите.
По този метод се прави отличен масаж нащитовидната жлеза.
8. Завържете масажа с първата стъпка.
Упражнението може да бъде направено в седнало или изправено състояние. Необходимо е да го вършиме постоянно, защото това води до възстановяване на положението на щитовидната жлеза. Това е изключително потребно за хипотиреоидизъм.

Ако признаците биват дълго подценявани, могат да се появят съществени затруднения. На какво би трябвало да обръщате внимание?
Нередности в менструацията
При хипофункция на жлезата репродуктивните механизми съществено се повреждат. При неконтролирана понижена функционалност на щитовидната жлеза може да се стигне даже до неплодородие. Наблюдавайте за разстройства в цикъла – прекомерно продължителни цикли, значителни кръвотечения или въобще изчезнали. В някои случаи се следят доста тежки предменструални признаци, в други пък цикъл липсва в продължение на няколко месеца.
При съответно лекуване менструацията се възстановява.

Умора
Всички системи в тялото се нуждаят от сила, с цел да действат вярно. При хипофункция силата липсва. Лесно се уморявате, бавни сте и нямате предпочитание за действия.
Щитовидната жлеза е директно обвързвана с механизмите на уморяемост и в случай че имате проблем с нея ще усетите мощна липса на сила, изключително в ранните часове на деня.

Суха кожа
Функционирането на кожата зависи от няколко хормона, един от които се секретира от щитовидната жлеза. При понижена функционалност се следи незадоволителна секреция на себум, даже изпотяването може да е понижено. В някои по-тежки случаи даже липсва, което е рисково, защото това е натурален цикъл на изстудяване и детоксикиране на тялото.

Промяна в настроението
Жлезата е обвързвана освен с физически механизми, само че и с душевен. Тя играе огромна роля в появяването на депресивни положения, незаинтересованост, липса на воля.
Инфо: Брадва

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР