Щетите по моста, свързващ Русия и КримВ неделя руски водолази

...
Щетите по моста, свързващ Русия и КримВ неделя руски водолази
Коментари Харесай

Водолази проверяват щетите върху Кримския мост, Русия уби десетки цивилни в Запорожие

Щетите по моста, свързващ Русия и Крим
В неделя съветски водолази би трябвало да ревизират вредите, нанесени от мощен гърмеж на мост над Крим, който е влиятелен знак на анексирането на полуострова от Москва и основен път за доставяне на силите, воюващи в Южна Украйна.

Експлозията на моста над Керченския пролив в събота провокира радостни известия от украински публични лица, само че не и вдишване на отговорност. Кадри от нея –

Руският вицепремиер Марат Хуснуллин съобщи, че водолазите ще стартират работа в 6 ч. сутринта (03 ч. по Гринуич), като се чака по-подробното изследване над ватерлинията да завърши до края на деня, оповестиха локалните осведомителни организации, съобщи „ Ройтерс “.

Русия завзе Крим от Украйна през 2014 година и 19-километровият Кримски мост, свързващ района с транспортната ѝ мрежа, беше открит с огромни фанфари четири години по-късно от президента Владимир Путин.

Киев упорства съветските сили да изоставен черноморския полуостров, както и украинската територия, която завзеха при нашествието, стартирана от Путин през февруари.

Мостът е съществена артерия за съветските сили, които управляват по-голямата част от Херсонската област в Южна Украйна, и за съветското военноморско пристанище Севастопол, чийто губернатор сподели на локалните поданици: „ Запазете успокоение. Не изпадайте в суматоха. “

Все още не е ясно дали гърмежът е бил умишлена офанзива, само че повредата на такава значима конструкция пристигна на фона на провалите на Русия на бойното поле и може да помрачи още повече уверенията на Кремъл, че спорът върви по проект, отбелязва „ Ройтерс “.

В събота Путин подписа декрет за по-строга защита на моста, както и на инфраструктурата, доставяща електричество и природен газ на Крим, и разпореди следствие.

„ Руснаците могат да го възстановят, само че не могат да го защитят, до момента в който губят войната “, сподели политическият анализатор Джеймс Никси от английския мозъчен концерн „ Чатъм хаус “.

Ограниченото придвижване по пътищата беше обновено към 10 часа след детонацията, а съветското министерство на превоза позволи възобновяването на железопътния трафик.
Русия умъртви десетки в Запорожие
В югоизточния украински град Запорожие, намиращ се единствено на 125 км от най-голямата в Европа атомна електроцентрала, държана от Русия, нощният съветски обстрел аргументи десетки жертви, оповестиха от въоръжените сили на Украйна.

„ Информацията за жертвите се обяснява, само че към този момент се знае за десетки починали или ранени “, заяви централното командване на армията на страницата си във Фейсбук.

Най-малко 17 души са починали, а пътищата и жилищните здания са развалени, заяви по-рано формалният представител на града Анатолий Куртев в обява в приложението за известия Telegram.

49 души са приети в болница, в това число шест деца, вследствие на обстрел в югоизточния украински град Запорожие, заяви губернаторът на района в неделя.

През нощта една девететажна постройка е била отчасти разрушена, пет други жилищни здания са били изравнени със земята, а доста други са били развалени при 12 съветски ракетни обстрела, съобщи Олександър Старух, губернатор на Запорожка област.

„ Възможно е под руините да има още хора “, съобщи Старух в приложението за известия Telegram. „ На мястото на случая се организира избавителна интервенция. Осем души към този момент са избавени. “
„ Честит рожден ден “
Взривът на моста в Керч стана ден след 70-ия рожден ден на Путин, което съответства с третото за една седмица предопределение на върховен боен в Русия. Той назначи генерала от военновъздушните сили Сергей Суровикин за началник на напъните за инвазия.

Украинският президент Володимир Зеленски не загатна за гърмежа във видеообръщение в събота, като сподели единствено, че времето в Крим е облачно.

„ Но колкото и да е облачно, украинците знаят, че нашето бъдеще е слънчево “, добави той. „ Това е бъдеще без окупатори, на цялата ни територия, изключително в Крим “.

Ръководителят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна разгласява в обществените мрежи видео на моста дружно с видео на Мерилин Монро, която пее „ Честит рожден ден, господин президент “.

Откакто войната стартира на 24 февруари, украинските публични лица постоянно намекваха, че желаят да разрушат моста. Пощенската работа на Украйна съобщи, че ще отпечата специфична марка.

„ Несъмнено сме очевидци на началото на огромни отрицателни процеси в Русия “, съобщи в коментар съветникът на Зеленски Михайло Подоляк, като упрекна за това боричканията в обкръжението на Путин и приписа гърмежа на съветски оператори.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова съобщи, че реакцията на Киев на разрушаването на гражданската инфраструктура „ свидетелства за терористичния му темперамент “.

Националният антитерористичен комитет на Русия заяви, че товарен камион се е взривил на пътното платно на моста в 6:07 ч. (0307 GMT). Той заяви, че два пояса от пътния мост са се срутили отчасти, само че че арката, която обгръща канала, през който пътуват корабите сред Черно и Азовско море, не е развалена.

Министърът на изключителните обстановки Александър Куренков съобщи пред държавната осведомителна организация ТАСС, че бързата мисъл на железопътните служащи, които са отделили горящите вагони с гориво, е предотвратила разпространяването на пожара.

Снимки демонстрираха, че половината от пътното платно е взривено, а другата половина е към момента прикрепена.

Въпреки че гърмежът „ няма да се отрази доста на снабдяването на армията “, ще има проблеми с логистиката за Крим, съобщи в обява в обществените мрежи Кирил Стремусов, назначен от Русия заместник-управител на Херсонска област. Кадри в обществените мрежи демонстрират, че едната лента на моста безусловно е под водата – по какъв начин това няма да се отрази на снабдяването на армията и лъжат ли съветските управляващи, с цел да опитат да минимизират вредите, са въпроси, които не изискват сериозен отговор, защото той е явен. Редно е да се означи, че въпросните фрагменти не публикувани от украинските военни, защото те нямат достъп до мястото, а от цивилни лица.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР