Щетите от природни катаклизми и стихийни бедствия в САЩ през

...
Щетите от природни катаклизми и стихийни бедствия в САЩ през
Коментари Харесай

Над 100 млрд. долара са щетите от природни бедствия в САЩ тази година

Щетите от естествени катаклизми и стихийни бедствия в Съединени американски щати през тази година ще надвишават рекордните 100 милиарда $. Това заяви президентът на страната Джо Байдън по време на реч в щата Колорадо, предава . 

" През миналата година естествените катаклизми костваха на Америка 99 милиарда $. През тази година върхът ще бъде усъвършенстван, ще бъдат повече от 100 милиарда $ ", съобщи Байдън в тирада, отдадена на препоръчаната от него стратегия за рационализация на американската инфраструктура, чиято цел е да се борят с изменението на климата и да покачат готовността за сходни бедствия в бъдеще.

Стенограма на речта на президента е предоставена от пресслужбата на Белия дом. 

" Вчера видях от първа ръка опустошителните последствия от (горския пожар) Калдор в Калифорния. През последните две седмици също пътувах до Луизиана, Ню Йорк и Ню Джърси, с цел да видя персонално вредите от урагана Ида. Природните бедствия, на които сме очевидци, ще се случват още по-често и ще бъдат още по-страшни. От началото на годината в цялата страна е имало 44 хиляди горски пожаа, вследствие на което са изгорели 5,6 милиона декара (над 2,2 милиона хектара). Това аргументи вреди за милиарди долари и докара до евакуация на десетки хиляди хора ", продължи Байдън. 

По думите му, повода за това е изменението на климата. " Какво предизвиква изменението на климата? Човешките действия. Трябва да влагаме, с цел да станем по-устойчиви на последствията от изменението на климата. Трябва също да създадем вложения, които ще забавят нашия принос към изменението на климата през днешния ден, а не на следващия ден ", добави той.

Ураганът от категория 4 " Ида "  удари Луизиана на 29 август, оставяйки повече от милион консуматори без електричество. Ида докара до значителни превалявания и наводнения в щатите Ню Йорк, Ню Джърси и Пенсилвания. Миналата седмица CBS, базирайки се на локалните управляващи, заяви, че минимум 82 души са починали в резултат на урагана " Ида " в североизточната част на Съединени американски щати. Пожарът " Калдор " избухна в Калифорния в средата на август. Според Ройтерс до момента над хиляда здания са били унищожени от пламъците. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР