Щетите, нанесени на националната магистрала и железопътната линия в Централна

...
Щетите, нанесени на националната магистрала и железопътната линия в Централна
Коментари Харесай

Магистралата и железопътната линия все още са затворени в Централна Гърция

Щетите, нанесени на националната автомагистрала и железопътната линия в Централна Гърция от прекосяването на бурята „ Даниел ” предходната седмица, са огромни и ще продължат съществено да засягат пътуването сред гръцката столица на юг и северния пристанищен град Солун, оповестява електронното издание на в..

Операторът на Aegean Motorway удостовери в обява в обществените медии, че автомагистралата е затворена сред Лариса и Солун заради отиването на река Пиниос, сред 366-ия и 374-ия километър, в региона на Темпе Вейл. Шофьорите, пътуващи сред Атина и Солун, би трябвало да употребяват по-дългия маршрут през автомагистралите Egnatia и Ionian, се споделя в известие на гръцките управляващи.

Нормално работещите сектори са сред Солун и Лептокария и от кръстовището Никеа (Лариса) до Атина, като и двата сектора са отворени за придвижване и в двете направления, се прибавя.

В мнения в понеделник министърът на инфраструктурата и превоза Христос Стайкурас сподели, че е убеден, че придвижването ще бъде възобновено през идващите няколко дни, макар че цялостният размер на вредите по пътя не може да бъде оценен, до момента в който водата не се отдръпна изцяло.

Стайкурас обаче беше по-малко убеден по отношение на възобновяване на железопътната услуга.

„ Имаме огромни вреди по електрическо и механично съоръжение, инфраструктура, надстройки и мостове по железопътната мрежа. Това значи, че ще бъде мъчно да се възвърне изцяло линията Атина-Солун през идващите няколко седмици. Съществуващата услуга до Домокос от Атина може вероятно да продължи и може да се употребяват рейсове от Лариса, само че вредите са обилни “, сподели още Стайкурас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР