Щети за милиони лева ще понесе българският туристически бранш след

...
Щети за милиони лева ще понесе българският туристически бранш след
Коментари Харесай

Щети за милиони лева ще понесе българският туризъм след фалита на Томас Кук

Щети за милиони лв. ще понесе българският туристически отрасъл след банкрута на английския туроператор " Томас Кук ".

По този мотив отрасловият министър Николина Ангелкова ще се срещне с представители на английското посолство, туристически компании и хотелиери. Вчера министърът успокои сектора, че всички отговорности на компанията към българските й контрагенти ще бъдат изплатени от Британския гаранционен фонд АТОЛ. 58 хотела в страната ще бъдат наранени от банкрута.

А на летището във Варна към този момент има два анулирани полета и опашки от 220 британски туристи, клиенти на " Томас Кук ".

Вижте директното включване в обедните вести на Ива Георгиева.

220 души чакат да се приберат по домовете си. Това са все британци, само че и някои българи, които са избрали да резервират почивката си през " Томас Кук ". В 11 часа трябваше да отлети през днешния ден полет от Манчестър за Варна, който беше анулиран, а в 12 часа тези 220 души трябваше да се качат на полет за Манчестър. Той също беше анулиран, като към този момент се знае само, че в 13:30 е планувано полет на " Бул Еър " да качи 148 души от тези 220 на борда.

Най-вероятно приоритет ще имат майки с дребни деца, възрастни хора и хора с увреждания, само че това към момента не е доказана информация. Останалите хора изчакват към момента и не знаят какво ще се случи с тях и по кое време ще дойдат във Англия. Има няколко разновидността - те да бъдат извозени назад до хотелите или пък да изчакат още няколко часа на летището, като ще им бъдат обезпечени храна и питиета. Как ще се отрази този банкрут на хотелиерите в Бургас, ревизира нашият сътрудник там Веселин Григоров.
Пламен Копчев - ръководител на „ Съюз на притежателите " в Слънчев Бряг: Това е най-старият и най-големият туроператор. Очаквам тука по веригата да се получат огромни разтърсвания, тъй като това са доста пари. Вчера ние не сме правили някакви съществени калкулации, нямахме време за това, само че на Слънчев Бряг допускам, че ще са някъде сред 20 и 30 милиона дължимите пари от компанията „ Томас Кук ".
В момента и на летище Бургас има повече от 200 души, които чакат да се приберат. Всички полети на компанията до началото на октомври са анулирани от и за България.

 Драганов: 100 млн. лева ще е загубата за нашия туризъм от банкрута на Драганов: 100 млн. лева ще е загубата за нашия туризъм от банкрута на "Томас Кук "
Общо сумарно към 100 млн. лева ще бъде загубата за българския туризъм след банкрута на туроператора "Томас Кук ", сподели в студиото на Сутрешен блок Румен...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР