ще забрани продажбата на леки наркотици на чуждестранните туристи, съобщи

...
ще забрани продажбата на леки наркотици на чуждестранните туристи, съобщи
Коментари Харесай

Амстердам забранява леките наркотици за туристите

ще забрани продажбата на леки опиати на задграничните туристи, заяви осведомителната организация NPO. Тя цитира думите на кмета на столицата Фемке Халсема, съгласно която „ проектът няма да стартира да се ползва от на следващия ден и за това ще бъде нужна към една година “, написа БГНЕС.
Инциативата е подкрепена от прокуратурата и полицията и планува продажбата на леки опиати да бъде позволена единствено за жителите на страната.
 Според кмета на Амстердам не би трябвало да се бърза с рестарт на туризма Според кмета на Амстердам не би трябвало да се бърза с рестарт на туризма
" Въпреки, че евентуално е изгубил 90% от своите хотелски резервации, Амстердам не би трябвало да бърза да посрещне назад задгранични екскурзиант...
През последните 20 година в Амстердам са закрити 166 от общо 283 кафенета, в които се оферират леки опиати, само че все пак търсенето се е нараснал сред 75 и 200 %. Според кмета, съществена роля за това са изиграли „ канабис туристите “. „ Видяхме, че доста групи младежи идват в Амстердам, с цел да посетят тези специфични кафенета “, сподели тя.
Това решение крие опасения, че възбраната да се продава лека дрога на задграничните туристи ще докара до увеличение на противозаконната улична търговия. Но съгласно последните изследвания, доста от задграничните туристи са признали, че не биха отишли в Амстердам, в случай че не могат да посетят прословутите „ кофишопс “. Напливът на туристи към този момент докара до голям растеж на уличната търговия през последните години, изключително на подправени опиати, сподели Халсема и акцентира, че „ в случай че желаеме да създадем нещо по въпроса, би трябвало да имаме и по-малко евентуални клиенти “. Според кмета на Амстердам, е за предпочитане гостите на града да дойдат, с цел да се насладят да хубостта и благосъстоянието на културните институции, а не с цел да пият алкохол и да вземат дрога.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР