Ще внесем оборудване за лаборатории за кръвни изследвания. Резултатите трябва

...
Ще внесем оборудване за лаборатории за кръвни изследвания. Резултатите трябва
Коментари Харесай

Чакаме колело от премиера, ама... Кой зам.-главен прокурор е блъснал кола и си тръгнал?

Ще внесем съоръжение за лаборатории за кръвни проучвания. Резултатите би трябвало да излизат за една седмица. Ще стартираме образование на специалисти. Ще търсим места, където да се съхраняват и охраняват иззетите коли. Да, ще отнеме време, но…

Обещанията принадлежат на премиера акад. Николай Денков във връзка изнервената обстановка с отнемането на транспортни средства, в случай че полевите уреди са посочили позитивен резултат за дрога или алкохол.

 Накратко: Премиерът харесва новите наказания, наясно е, че няма по какъв начин да се ползват обикновено сега, само че ни споделя: " Трай коньо за зелена трева ".

 

Кухите му обещания пък препращат към клишето: „ баща даде обещание да ми купи колело, но различен път “, което илюстрира държанието на доста политици от много време.

 

И доста жители ги поддържат строгите ограничения, само че също по този начин не имат вяра в тяхното независимо използване. Не имат вяра и на институциите, които към този момент старателно ги ползват – Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. Защото законите и в настоящия тип са прилични, само че не се ползват или се ползват изборно.

 

Но има няколко въпроса, на които все не получаваме отговори.

 

1. Защо държавното управление не обезпечи първо лабораториите, паркингите и прецизни полеви проби.

2. Защо не образова служители на реда и прокурори по какъв начин да работят в разнообразни обстановки, прилагайки прилежно закона?

3. Защо не осигури охраняеми паркинги и структури, които да носят лична отговорност за оставените там транспортни средства?

4. Защо не организира разяснителна акция измежду жителите защо тъкмо става дума?

5. Защо има единствено текстове за възможна виновност и закононарушения, осъществени от жители и нито дума за наказания по отношение на служебни лица, които надвишават пълномощията си и не знаят по какъв начин да ползват новите ремонти?  

 

Представяте ли си, господа законотворци и управлаващи, какво ще се случи на елементарен българин, пък бил той и супер правист, който се опита да изясни, че по отношение на него се правят противозаконни дейности от спрели го чиновници на Министерство на вътрешните работи? Този човек ще бъде жестоко арестуван, ще му сложат белезници, ще го натикат в патрулка, ще го хвърлят в ареста и в случай че се вдигне инцидентно звук, служителите на реда ще се оплачат, че жителят ги е обиждал, дърпал и отказал да се подчини. Техни сътрудници ще свидетелстват и индивидът Х ще се елементарни с естествения живот, който е водел до неотдавна. Ще тръгне по съдилища, ще търси и юристи, с цел да потвърди да вземем за пример, че от години взима медикаменти за преддиабетно лекуване. Или болкоуспокояващи. През това време ще е лишен от автомобил, ще го третират като нарушител и по този начин – години наред.

 

Защо? Защото някакъв скапаняк „ законотворец “ е желал да се хареса на обществото с популистки ограничения против пияните и дрогираните зад кормилото, само че не е имал ум по какъв начин да го направи. Подобни неща съществуват и в други страни, само че задачата е била поверена на знаещи и опитни хора.

 

Не можеше ли първо да се създадат всички тези неща и тогава да се стартира с наказателните ограничения? Но не – нашите политически мозъци държат каруцата да е постоянно пред коня.

 

Политици и управленци няма по какъв начин да ни схванат, тъй като с нашите пари сме платили да ги возят в скъпарски коли служебни водачи и ченгетата единствено им козируват.

Плащаме голям бюджет на Министерство на вътрешните работи, което значи и заплатите на служителите на реда, които ни стопират и вършат с нас, каквото си изискат. Дори не демонстрират видимо почитание към нас, техните работодатели…

 

Плащаме заплатите и на прокурорите, които могат да обвинят всеки във всеки грях, за който се сетите, само че те постоянно са недосегаеми.

 

И един съответен въпрос към и.д. основен прокурор Борислав Сарафов. Спомня ли си случай от 2014 година, когато заместител на тогавашния основен прокурор Цацаров удря с персоналната си кола различен автомобил. След това си потегля, като отхвърля да изчака служителите на реда на местопроизшествието. Водачът на потърпевшата кола твърдял пред униформените, че висшият магистрат се държал като човек, който е блъснал две-три питиета…

 

Сетихме се за случката, тъй като оня ден Сарафов изиска яростно оставката на следовател, който бил засечен да кара пил. Правилно, само че за какво аршинът за висшия магистрат преди време е бил различен? И кой е този зам.-главен прокурор? Ние знаем, а Сарафов?

 

Фрог нюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР