Ще възстановяфигурата назам-кмет по култура и ще направя жизнеспособен отдел

...
Ще възстановяфигурата назам-кмет по култура и ще направя жизнеспособен отдел
Коментари Харесай

Николай Шушков: Благоевград ще има отново зам-кмет по култура

Ще възстановяфигурата назам-кмет по просвета и ще направя жизнерадостен отдел “Култура ”. Това сподели самостоятелният претендент за кмет НиколайШушков, който се срещна със състава на Камерната опера в Благоевград.От тампризнаха, четойе един от малцината претенденти за кметове на града, които постоянно посещават спектаклите на Камерна операи настояха Благоевград да се снабди кмет, който има отношение към културата.

„ Вие сте една от перлите на града “, обърна се към състава на операта НиколайШушков, който е номер 74 в бюлетината. Той описа, че катозам-кмет на града е отговарял за културната активност и сподели забележителни знания, свързани с проблемите и потребностите на операта. Припомни, че е работил с трима именити шефове на Камернатаопера-Невена Томанова, Христо Велевипроф. Георги Костов.

„ По мое времеКамерната опера в Благоевград, каквато имат единствено още Берлин, Виена и Мюнхен,откри фестивала в Кайро. Пътувахме по целия свят. В момента се затворихме в черупката на Благоевград “, казаШушков. Той пое ангажимент да търси способи за турнета на Операта у нас и в чужбина, както и за незабавноспасяване насградатана читалището, в която репетира съставът. „ Настоящият екип на общинатазабави ремонта година и половина, бяха на крачка да изгубят парите “, отбелязаШушков.

Тойнастоядасеспазва груповият трудов контракт, тъй като заплатите на създателите от състава наОперата би трябвало да са почтени. Обеща също да сезаделят още средства за закупуване на професионални принадлежности, да сепреосмисли щата отедва28 индивида и да се върнат в него театралните служби, кактоида сеосигури общински транспорт за артистите от София най-малко в дните на концертите.

Катообщинско дружествоКамерната опера следва да се употребява с цялата поддръжка ипроактивностна общината при кандидатстване по стратегиите на МК, както и общината би трябвало да спомага за осъществяване на партньорства межди музикалните институциикато това сред Камерна опера- Благоевград иМузикалната академияв София, да вземем за пример. Трябва да се мисли и за стипендия за млади музикални гении, които да обновят състава на операта.

Предизборна обява. Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР