Ще възстановим 80-90% от загубеното следващата година, сочат прогнозите. Това

...
Ще възстановим 80-90% от загубеното следващата година, сочат прогнозите. Това
Коментари Харесай

Лъчезар Борисов: Страната ни се справя добре с кризата, ще възстановим 80-90% от загубеното догодина

" Ще възстановим 80-90% от изгубеното идната година, сочат прогнозите ". Това сподели икономическият министър в предаването “Лице в лице “ по БТВ. “През идната година това, което сътвори българската стопанска система като Брутният вътрешен продукт, ще покрие загубите от спешния интервал “, добави той.
Според Борисов ограниченията са били навременни, а у нас не е имало и затваряне на цялата стопанска система. “Ще докоснем над 8 150 компании, които ще получат 115 милиона лв., разплащането стартира от понеделник “, изясни икономическият министър. Той посочи, че това ще допре всеки затворен с последната заповед на министъра на опазването на здравето бранш.
 Лъчезар Борисов: Към бизнеса ще доближат близо 500 млн. лева през идващите месеци Лъчезар Борисов: Към бизнеса ще доближат близо 500 млн. лева през идващите месеци
Със социално-икономическите ограничения постигнахме триумфи. По време на тази извънредно тежка рецесия през миналата година България съумя да...
Борисов съобщи, че страната ни се оправя с рецесията добре. “Ако нямаше Коронавирус обстановка, щяхме да приключим годината с нулев недостиг. Ако нямаше рецесия, приходите може би щяха да са 4-5% повече “, добави Лъчезар Борисов. Той изясни, че обществено 1,4 милиона лв. са инжектирани в бизнеса досега.
“В макроикономически проект потреблението пораства даже по време на рецесия, през прогнозата на Българска народна банка даже е регистрирано. България ще се окаже една от водачите от страните в Европейски Съюз по линия на ползване и поддържането му “, разяснява икономическият министър.
Относно кеш грантовете той изясни, че има няколко сигнала, на които е обърнато особено внимание по линия на това, че са засечени телефонни измами. Предстои да се ревизират от съответните институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР