Ще трябва да свикваме с високите цени на зеленчуците.Към момента

...
Ще трябва да свикваме с високите цени на зеленчуците.Към момента
Коментари Харесай

Свиквайте с по-скъпите зеленчуци, зове шефът на стоковите борси и тържища

" Ще би трябвало да привикваме с високите цени на зеленчуци те.Към момента българските краставици се движат в диапазона на 4.80 - 5.20 лева на едро, като цената ще скача още поради по-скъпите газ и ток, както и условията за по-високи осигуровки на земеделските производители ". Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” ръководителят на Държавната комисията по стокови тържища и борси Владимир Иванов.

„ В рамките на година междинният % на нарастване на главната потребителска кошница е 17,1 пункта. Наблюдаваме един непрекъснато резистентен развой на повишение на цените, който никога не е шоков и внезапен. Шоково повишаване е, в случай че в границите на седмица  - цените се вдигнат със 7, 8, 10 % ”, уточни той.  

По думите му факторът, който задържа внезапния скок на цените е ниското платежоспособно търсене и мощната конкурентна среда, която е задържащ фактор. „ Ще се появят артикули с доста ниско качество, с цел да задоволят потребностите на хората с лимитирани средства. Всичко идва от неравновесието на пазара на енергийните запаси. Тази наклонност се следва и от пазара на храни ”, акцентира той.

„ През лятото, с излизането на по-масовата полска продукция, ще следим едно задържане на цените на плодовете и зеленчуци те. Надеждата е да забележим стабилизация на пазара на енергийни запаси, т.е. системите да се усъвършенстват и да станат предвидими и добре да се възнамерява, Тогава може да забележим и дефлационни процеси – в случай несъмнено, че климатът е благоразположен и има положителни реколти ”, безапелационен е Иванов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР