Ще търсим варианти за по-равномерно етническо разпределение на учениците по

...
Ще търсим варианти за по-равномерно етническо разпределение на учениците по
Коментари Харесай

Калоян Паргов: Необходимо е по-равномерно етническо разпределение на учениците по училищата

Ще търсим разновидности за по-равномерно етническо систематизиране на учениците по учебните заведения.

Това сподели ръководителят на групата на Българска социалистическа партия в СОС и водач на Българска социалистическа партия - София Калоян Паргов по време на кръгла маса на тематика „ Проблеми в системата на междинното обучение ".

„ Възникнаха доста проблеми и подозрения по приема посредством наредбата за районирането.

Първото предложение - потребността от една осведомителна система, по този начин както всички родители привикнаха да употребяват такава за банкет на деца в детските градини.

Второто предложение е обвързвано с избрани механически въпроси от рода на „ учебното заведение ми е на 5 минути, само че попадам в такова, което е на 20 минути ".

Дребен проблем, само че проблем, който лежи на плещите на общинските съветници, които би трябвало да се съобразят с тези неудобства. Трябва да съобразят, тъй като достъпът до обучение не е въпрос на пари.

Правото на обучение е богатство и човешко право ", сподели още той. И още един проблем, който доста се открои - ромския въпрос и това, че системата с годините сътвори учебни заведения, в чиито състав имаме над 50% наличие на ромски деца.

Всички сме стигнали до един извод - образованието е оня мощен инструмент, от който се нуждаем и който може да способства дейно със оправянето с този проблем.

Няма по какъв начин, когато над 60% от учениците в едно учебно заведение са от този етнос да чакаме педагогическия състав да се оправи с тях ", сподели още водачът на Българска социалистическа партия - София.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР