Ще стигнем големи стойности в пика на четвъртата вълна на

...
Ще стигнем големи стойности в пика на четвъртата вълна на
Коментари Харесай

Доц. Гломб: Бих се подложила на трета доза, ваксинираните през януари още са защитени |

Ще стигнем огромни стойности в пика на четвъртата вълна на COVID-19, поради ниските равнища на имунизираните. Но при такова бързо нарастване на случаите, се следи и бързото им намаляване. 

Това съобщи доцент Любомира Николаева - Гломб, началник на отдел " Вирусология " в Националния център по заразни и паразитни заболявания, по Нова тв. 

Хората, които са се ваксинирали през януари, към момента са предпазени. Но доста страни утвърждават третата доза - като бустер, основно при възрастните, поради по-трудното създаване на имунитет. Аз персонално бих се подложила на трета ваксина, изясни експертът. По думите й - защото вирусът мутира, може да се сложи ваксина и 20 дни след боледуване. 

Вариантите, които са под наблюдаване, са доста - тези, които будят безпокойствие в Европа, са към момента познатите 4, сподели още доцент Гломб. Но няма вид някой от мутиралите вируси да остане стеснен единствено в избрана територия, добави тя. 

При 88% от случаите имунизацията защищава от тежко заболяване, изясни доцент Гломб. Тези, които сега са напълнили лечебните заведения, са се заразили преди 2-3 седмици, акцентира специалистът. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР