Ще споделим с вас една интересна рецепта, с която може

...
Ще споделим с вас една интересна рецепта, с която може
Коментари Харесай

Рецепта за запечен хляб със сирене

Ще споделим с вас една забавна рецепта, с която може да запазите остарелия самун и да го извършите във вкусна композиция със сирене. Тя е приятна изненада за всички вкъщи. Вижте по какъв начин се прави: 

Рецепта за запечен самун със сирене

Нужни съставки: 

8 филии хляб 

200 грама натрошено сирене

4 супени лъжици растителна лой

4 разрушени яйца
Рецептата на баба: Става за 5 минути - здравословен самун без месене
Хубаво е да се придържаме към здравословното хранене, с цел да бъдем здрави и да се усещаме добре. Това хранене обаче постоянно изключва хля...
Прочети повече
2 чаши обезмаслено мляко

1 супена лъжица ситно нарязан лук

шунка

сол 

110 грама кайма
Смъртоносно наслаждение? Специалисти изясняват за заплахата от белия самун и макароните
Лекарят диетолог Елена Соломатина споделя пред „ Москва 24 “, че всекидневната консумация на бял самун може да докара до инсу...
Прочети повече
Начин на подготвяне:

Нарежете хляба на кубчета, изсипете мазнината в дребна тавичка. Сложете нарязаният на кубчета самун и посипете със сирене. Смесете яйцата, млякото и солта. След като ги разбъркате, сложете ги върху хляба. Отгоре разпределяте отмерено каймата. Изпечете на 180 градуса до момента в който е готово. 

Това е един страховит метод да употребявате добре остарелия самун, а да не го хвърляте. Различава се от обичайните способи, в които го сушите за кротони или го препичате на филийки. С тази рецепта ще извършите хубаво предястия (а за какво не и основно) и ще намалите изхвърлянето на храна. За нас последното е изключително значимо. 

Запеченият самун със сирене може да се трансформира във вегетариански вид в случай че решите да не слагате каймата. Самото ядене е уместно за закуска, за предястие и даже за главно. Ако би трябвало да сме почтени става и съвършено бирено мезе. Опитайте вкъщи в добра компания. 

Плюсовете на рецептата са, че се подготвя бързо и самите съставки са евтини и лесни за намиране. Това я прави много практична за хора, които желаят да си създадат нещо без да губят доста време в кухнята. 

Още от РЕЦЕПТИ:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР