Ще се влюбите в Торта Медовик с крем Заварной от

...
Ще се влюбите в Торта Медовик с крем Заварной от
Коментари Харесай

Торта Медовик с крем Заварной

Ще се влюбите в Торта Медовик с крем Заварной от пръв взор, подсигуряваме

Необходими Продукти

За блата


● мед - 5 с.л.
● захар - 1 ч.ч.
● масло - 100 г
● яйца - 5 бр.
● хл. сода - 1 ч.л.
● оцет - 1 с.л.
● брашно - 3 или 4 ч.ч.

За крема


● прясно мляко - 1 л.
● брашно - 7 с.л.
● яйца - 2 бр.
● ванилия - 2 бр.
● краве масло - 200 г
● захар - 1 ч.ч.
● кондензирано мляко - 1 бр. (по желание)

За декорацията


● отрязъци от блата - 100 г
● бял шоколад - 100 г
● мрачен шоколад - 50 гр
● бисквити - 50 г
● гореща вода
● филирани бадеми - 10 г
● мед - 50 г

Начин на подготвяне

Торта Медовик е една от обичаните ми торти. Днешната е с по-нестандартна украса, която не е наложителна. А той - усетът, е просто невероятен♥️

За да приготвите блатовете за тортата на водна баня разтапям меда и маслото, прибавям захарта, содата, прикипена в оцет, и яйцата, които аз троша авансово и разбърниквам с вилица. Разбърквам непрестанно, до момента в който сместа стартира да ври, след което я смъквам от котлона.

След като тази примес поизстине леко, прибавям брашно до приемане на меко тесто, което да не лепне. Точното количество на брашното постоянно е друго, тъй като има значение какво тъкмо е то.

Разделям тестото на равни елементи и в/у кухненска хартия разпростирам на доста фино всяка част. Ако има потребност. може да поръсите още брашно при разточване на блатовете.

Пека в авансово загрята фурна на 200 градуса до златист цвят като наложително пробивам с вилица блата преди изпичане.

За тортения крем на котлона се поставя да заври млякото и захарта. Добавя се и кондензираното мляко. След като заврат, към тях се изсипват авансово разрушените яйца и брашното, което би трябвало да се разтвори в студено мляко или водичка, тъй че да се получи гладка кашичка.

Добавя се и ванилията. Начинът на варене е идентичен с приготвянето на крем нишасте. Разбърква се непрестанно, с цел да не загори и когато заври, се смъква от огъня.

В различен съд с миксер до побеляване се разрушава маслото, което авансово би трябвало да оставите на стайна температура.

Когато готовия крем е изцяло изстинал, се прибавя лъжица по лъжица към авансово разрушено с миксер масло.

За крем Заварной яйцата и кондензираното мляко не са наложителни, само че усетът несъмнено става по-добър.

Изключително значимо е кремът да е изцяло леден, преди да започнете да го добавяте към маслото.

Стандартната декорация за торта Медовик с крем Заварной е от натрошен на ситно блат, само че този път аз импровизирах и направих по-различна украса.

Медената пита за декорацията е от 100 г бял шоколад, разтопен на водна баня. Разстелих го върху найлон с балончета и откакто се втвърди, го сложих върху медената торта. Излях по малко мед във всяка килийка.

Пчеличките са от натрошен блат (може да ползвате бисквити) и малко гореща вода. След като ги оформя, топвам в разтопен мрачен шоколад. Раенцата се вършат, като към малко от крема или бял шоколад се добави капка сладкарска багра. Крилцата са от филирани бадеми. Залепят се с мъничко шоколад.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР