Ще се строи магистрала от София до Видин и ще

...
Ще се строи магистрала от София до Видин и ще
Коментари Харесай

Управляващите потушиха напрежението с обещания за още една магистрала

Ще се строи автомагистрала от София до Видин и ще е подготвена някъде към 2020 година -2021 година. Процедурите за това се форсират, стана ясно след среща на премиера Бойко Борисов и министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков с протестиращите, които упорстват за този път.

"Изграждането на два стратегически плана - „ Коридор 4 от Ботевград до Видин и тунел под Петерохан е приоритет за държавното управление. Колегите желаят гаранции за тези два плана, защото обещанията до в този момент са били повече. Ще дадем времеви рамки за привършване на плана до 2020-2021 година За нас пътят е приоритет, както и за района. В Петрохан се правят предпроектни изследвания. Той ще бъде напълно с публично-частно пратньорство “, съобщи районният министър.

Още в сряда настояванията на локалните ще бъдат изпълнени на съвещание на Министерския съвет, когато ще бъде признато решение за построяването на пътя и тунел под Петрохан. Тук разясняваме за напълно ново трасе, за напълно нови габарити, в някои от секторите ще бъде скоростен път, в други с автомагистрални габарити, съобщи Николай Нанков.

След построяването на Дунав мост 2 пътят е отеснял и във допустимо най-кратки периоди държавното управление ще одобри решение.
В резултат на срещата и резултатите от нея митинг на следващия ден - 3 март, няма да има. Това разгласи Росица Кирова от гражданската самодейност.

От седмици протестиращи от Северозападна България упорстват да бъдат построени автомагистрала от Видин до София и тунел под Петрохан. Хората настояха да се подпише решение на Министерски съвет за градеж на автомагистрала и тунел. По думите им това ще е израз на воля да се изпълнят обещанията към района. Протестиращите са безапелационни, че блокадите ще станат безсрочни, в случай че би трябвало и може да повдигнат и палатков лагер на Е-79.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР