Ще се осигури доставка и на радио­активни медикаментиМинистерството на здравеопазването

...
Ще се осигури доставка и на радио­активни медикаментиМинистерството на здравеопазването
Коментари Харесай

Лекуваме СПИН и зависимости с 21,3 млн. лв.

Ще се обезпечи доставка и на радио­активни лекарства


Министерството на здравеопазването разгласи социална поръчка на стойност 21 389 532 лева без Данък добавена стойност за доставка на медикаменти за СПИН, туберкулоза и наркозависимости с метадоново лекуване. Ведомството договаря въпросните лекарства, защото те са отвън обсега на наложителното здравно обезпечаване, т.е. не се поемат от НЗОК.

Основният дял от средствата ще е за лекуване на СПИН – 20 294 609 лева без Данък добавена стойност.

Доставените количества би трябвало да покрият лечението на пациентите до края на февруари 2019 година.

Обществената поръчка включва както най-съвременните лечения при ХИВ, по този начин и генерични лекарства, също комбинации от няколко продукта за лекуване на болесттите, съпътстващи ХИВ – хепатит В, бъбречни или чернодробни увреждания.

За метадоновата стратегия за терапия на наркозависими са планувани малко над 346 хиляди лева Сумата би трябвало да покрие и 5 препарата за лекуване на туберкулоза – съвсем 749 хиляди лева без Данък добавена стойност.

Изискването към претендентите е да имат позволения за произвеждане, търговия на едро или импорт на медикаменти. Заявки за присъединяване в търга се одобряват до 13 февруари 2018 година.

Друго условие към искащите да аплайват е да са лицензирани по Закона за надзор на наркотичните субстанции и прекурсорите, в случай че вземат участие в доставката на продуктите за метадоновата стратегия. Фирмите ще дължат и гаранция в размер на 3% от цената на контракта по търга.

С друга социална поръчка министерството ще осигури  доставката на радиоактивни лекарствени артикули,  радиофармацевтици, радионуклидни генератори, китове и радионуклидни прекурсори за 2018 година. Предвидните средства за задачата са 2 040 812 лева без Данък добавена стойност, а крайният период за подаване на ценовите оферти изтича на 12 февруари.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР