Ще се опитаме да ускорим темпа на имунизация. След период

...
Ще се опитаме да ускорим темпа на имунизация. След период
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Ще се опитаме да ускорим ваксинацията

Ще се опитаме да ускорим темпа на имунизация. След интервал на лек спад по празниците през вчерашния ден още веднъж има над 20 000 имунизирани. Най-важното оттук насетне е да убедим тези, които се двоумят. Това заяви основният държавен здравен контрольор доцент доктор Ангел Кунчев в Харманли, където е за откриването на мобилен имунизационен кабинет в ромската махала " Хаджияневото герме ", заяви Българска телеграфна агенция.

Да имаш избор на всички вероятни приети в Европейски Съюз ваксини и да не се имунизираш, за мен е неуместно и безконтролно към обществото, акцентира Кунчев. По думите му всичко, което може да докара до разширението на обсега, е добре пристигнало. Трябва обаче и разяснителна акция и интензивност на персоналните лекари, предложи основният държавен здравен контрольор.
За страдание 15-20 % от тях не демонстрират интензивност в процеса.

Спадът на случаите на Covid-19 на инфектирани е забележителен и към този момент сме под 20-то място в Европа, регистрира Кунчев. В тази връзка разхлабването на ограниченията е вярно и съответно, изключително предвид на настъпващия туристически сезон, счита той. Винаги обаче би трябвало да имаме и едно на разум - протичащото се в Азия не е оптимистично, и постоянно би трябвало да имаме подготвеност да дръпнем " неочаквана спирачка " по думите на Европейската комисия, разясни Кунчев.

Той увери,че е оптимист за краткосрочната прогноза, и че и други настоящи рестриктивни ограничения могат да отпаднат, в случай че процентът ваксинирани пораства със същия ритъм и доближи до над 30-35 %. На въпрос за връзките му с новия длъжностен министър Кунчев отговори, че работи обикновено с него, че няма напън да бъде отхвърлен от поста и не вижда аргументи да подава оставка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР