Ще се направи анализ на възможностите за изграждането на южния

...
Ще се направи анализ на възможностите за изграждането на южния
Коментари Харесай

„Родопската магистрала“ ще я бъде! Пътуваме директно до Гърция КАРТА

„ Ще се направи разбор на опциите за построяването на южния скоростен път от Благоевград през Доспат – Смолян – Мадан – Кърджали – Хасково, който е залегнал в стратегическите цели на България преди години, само че действително по плана не е работено “, заяви в Смолян министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков.

„ Родопската автомагистрала “ влезе в дневния ред на държавното управление през есента на 2015 година. Тогава предвижданото пътно строителство се обрисуваше като мярка по проект „ Спираме 10 000 бъдещи гурбетчии от областите Смолян и Кърджали “, прецизира 24rodopi.com.

Но години по-рано – през май 2006 година тогавашният зам.-министър на благоустройство, починалият към този момент кърджалиец Димчо Михалевски разгласи, че България и Гърция работят по плана за така наречен „ Родопска автомагистрала “. Той добави, че финансирането на обекта ще е по оперативната стратегия „ Регионално развиване “.

„ Пътят ще пресича Гоце Делчев, Доспат, Борино, Девин, Смолян, Ардино, Кърджали, Крумовград, Ивайловград и ще приключи в гръцкото населено място Кипринос.

55 000 000 евро ще отнеме обновяването на мрежата. Така Родопите ще се свържат с „ Виа Игнатия “, заключи тогава Михалевски.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР