Ще се използва вариант на космическия кораб “Драгън, който ще

...
Ще се използва вариант на космическия кораб “Драгън, който ще
Коментари Харесай

НАСА избра космическия кораб Драгън на СпейсЕкс да обслужва лунната станция Гейтуей

Ще се употребява вид на галактическия транспортен съд “Драгън ”, който ще е в положение да извозва над 5 тона хранителни запаси. Ракетата-носител ще бъде “Фолкън Хеви ”, която до този миг е летяла сполучливо общо три пъти.

“За завръщането на Луната и поддържането на бъдещи експедиции в далечния космос е нужна налична доставка на огромно количество потребен товар ”, оповести президентът на СпейсЕкс Гуин Шотуел. “Посредством нашето партньорство с НАСА, СпейсЕкс доставя научна екипировка и сериозно количество хранителни запаси до Международната галактическа станция още от 2012 година. За нас е чест работата да бъде продължена и оттатък околоземна орбита, като пренасяме товара на “Артемис ” към “Гейтуей ” станцията ”.

Напомням на читателите, че станцията “Гейтуей ” в орбита към Луната е разумното продължение на работата по Международната галактическа станция. В градежа на новата станция ще вземат участие голям брой частни компании и държавни организации. Сред организациите участват НАСА, Роскосмос, Японската галактическа организация, Канадската галактическа организация, Европейската галактическа организация. 

За повече информация: НАСА 

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР