Ще реализираме идеята на кмета на Бургас Димитър Николов –

...
Ще реализираме идеята на кмета на Бургас Димитър Николов –
Коментари Харесай

Бургас ще е пилотен проект за четирилентовите пътища, свързващи го с общините

 000  0000
Ще осъществяваме концепцията на кмета на Бургас Димитър Николов – четирилентови пътища да свързват Бургас с общините в района. Не единствено ще я осъществяваме, само че това ще прерасне в бъдещи районни планове.
Това съобщи в Бургас районният министър Николай Нанков, който във вторник инспектира ремонтите в района на прага на туристическия сезон. Заедно с него бяха кметът на Бургас Димитър Николов, депутати, шефът на “Пътна инвраструктура” Дончо Атанасов и други

Министър Нанков увери, че дейностите по обхода на Ахелой и пътя Ахелой -Поморие, се правят в график. „ До 15-ти юни ще привършим с всички действия – асфалтови, обезопасяване, мантинели, маркировки, пътни цнаци, табели. За летния сезон да имаме надлежно подготвени прави. Нашата цел до идващия туристически сезон да се завърши със скоростния път на север от Бургас. Остава единствено Севераната дъга, ще осигурим финансиране от държавния бюджет”, сподели той.

При инспекцията стана ясно, че пътният възел при бургаската гара “Владимир Павлов” ще е подготвен в границите на пролетта идната година, защото процедурите са дълги. До месец ще започва и построяването на шумозащитни бариери в Сарафово и през пролетта ще бъде направена “дъга” на пътя в квартала.

По тематиката с районирането драма няма, сподели още министърът и добави: “Няма да разясня откровени нелепости кой на кого ще дърпа конците. Никой няма да дърпа конците на Бургас, камо ли Варна. Бургас ще си остане в район, в който има водеща роля. Не знам по какъв начин се обърна полемиката, не би трябвало да се бърка регион с индустриално икономическа зона”.

“Ремонтът при започване на Автомагистрала „ Тракия “, от Бургас към квартал Ветрен, ще прикючи до 5-6-ти юни, а до 15-ти юни ще приключат всички действия по пътя Поморие-Ахелой. Нашата цел е да изведем от Бургас потока от коли към курортите с построяването на Северния обход на града”, сподели още Николай Нанков.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР