Ще разговаряме с всички, които добронамерено тръгват да правим правителство.

...
Ще разговаряме с всички, които добронамерено тръгват да правим правителство.
Коментари Харесай

Стефан Янев: Готови сме да вземем третия мандат

Ще беседваме с всички, които доброжелателно потеглят да вършим държавно управление. Без значение кой ще получи третия мандат, ние ще участваме в диалозите. Това съобщи в студиото на Нова ТВ водачът на „ Български напредък “ Стефан Янев.

При ясни правила и механизъм за взимане на решение ние ще подкрепим всяка политическа мощ, с цел да забележим къде са допирните точки и целите, добави той. 

Искаме или не желаеме да имаме постоянно държавно управление е въпросът, на който би трябвало да отговорим.(...) Да, ние желаеме да пристигна мандатът у нас, тъй като имаме вяра, че имаме потребност от държавно управление с небосвод и средносрочни цели. За да се овладеят всички рецесии, да се решат всичко съществени въпроси в кратковременен интервал, съобщи още Янев. 

Той посочи, че виждаме тематични коалиция, само че не и коалиция, която може да бъде в основата на държавно управление. При алените линии и метода на говорене на партийните водачи подсказват, че по-работещ наподобява разновидността ГЕРБ-ДПС-БВ. От друга страна, Политическа партия до момента постоянно са давали поръчка, че алените линии са доста дълбоки и не желаят да ги минават. Но първо е значимо какво ще събира този кабинет, с цел да бъде работещ екип. Според него обаче е вярно, започвайки от правилата и общите цели, да се премине към съдружното съглашение, в което да се запишат конкретнити тематики, по които има консенсус, а противоречивите въпроси да се вземат решение в придвижване. Защото когато развиването на страната и бъдеще й са сложени на картата, тогава е по-добре да вървим към различен сюжет, уточни водачът на БВ.

На въпрос дали за министър председател си показва блестящо политическо лице, Янев изясни, че всичко е допустимо, тъй като зависи на кого ще бъде даден мандата. Важно е също дали ще се търси блестящо партийно посланичество, което да носи политическа отговорност или тази отговорност ще се вгради в друга конструктция за кабинет, в която съответните министри ще носят отговорността. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР