Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща колегите си за

...
Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща колегите си за
Коментари Харесай

Новият председател на ВАК: Ще работим за една по-модерна адвокатура

„ Ще работим за една по-модерна адвокатура, информираща сътрудниците си за настоящите проблеми и събития освен в юридическите среди, а и в публичния и обществен живот, където нашето посланичество е належащо “, декларира новият ръководител на Адвокатската гилдия във Варна Калина Милославова.

На 07.02.2020 година тя и останалите членове на новото управление на Адвокатска гилдия – Варна встъпиха в служба в наличието на представители на Висш адвокатски съвет, Председатели на други адвокатски колегии и някогашни ръководители на ВАК.

В ежедневната си работа новото управление ще продължи да се управлява от Закона за адвокатурата и Етичния кодекс на юриста, в отбрана на правата и законните ползи на сътрудниците, твърдят от ВАК.

„ Освен права, ние като юристи, притежаваме и отговорности по закон, които следва да съблюдаваме. Всеки един от нас е положил адвокатска клетва и при осъществяване на своята активност следва постоянно да се замисляме за това, в което сме се заклели. Като първата жена-председател на Апелативен съд - Варна да ръководя третата по величина гилдия е чест, отговорност и предизвикателство. Една от първостепенните цели за мен и за сътрудниците, с които ще работя в екип, е да издигнем престижа на адвокатурата, в частност на Варненска адвокатска гилдия “, безапелационна е Милославова.

Сред целите в активността на ВАК не престават да са Регионалният съвещателен център, откритата приемна в община Девня, както и налагането на медиацията като способ за разрешаване на разногласията извънсъдебно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР