Ще проверяват дали устройството е предназначенo за незаконно подслушване и

...
Ще проверяват дали устройството е предназначенo за незаконно подслушване и
Коментари Харесай

Иззеха апаратура за подслушване от офис по разследването срещу ЛиЛана и SkilleR

Ще ревизират дали устройството е предназначенo за нелегално подслушване и следене
Следователи от отдел „ Следствен “ на Специализираната прокуратура направиха дейности по следствие в офис на комерсиално сдружение със седалище в столичния „ Студентски град “. Негови притежатели и ръководещи са измежду упрекнатите на 25 април 2020 година за присъединяване в проведена незаконна група за нелегално заграбване на евросредства по стратегия „ Иновации и конкурентноспособност “, оповестиха от Следствието.

Близката на Васил Божков певица ЛиЛана и брат ѝ SkilleR, дружно с техни съучастници, бяха арестувани предходната седмица по съмнения в злоупотреби с европари.

При осъществените претърсвания в офиса е открит и конфискуван куфар с инсталация. Назначена е съдебно-техническа експертиза, която да откри техническите благоприятни условия и параметри на устройството и дали е предназначенo за нелегално подслушване и следене.

От фирмения офис са конфискувани също магнитни дискове, голям брой документи и други материални доказателства, относими към досъдебното произвеждане на Специализираната прокуратура.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР