Ще превърнем България в дестинация, която създава висока добавена стойност

...
Ще превърнем България в дестинация, която създава висока добавена стойност
Коментари Харесай

Министър Милена Стойчева: Ще превърнем България в дестинация с висока добавена стойност през човешкия капитал

" Ще превърнем България в дестинация, която основава висока добавена стойност през човешкия и интелектуален капитал. Ще бъдем един от сътрудниците за новите технологии и авангардните решения в този бранш. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа на среща с представители на Германо-българската комерсиално индустриална камара и на баварския бизнес, оповестиха от пресцентъра на Министерството на нововъведенията и растежа.

Над 940 баварски компании с повече от 260 представителства и клонове развиват индустриална и комерсиална активност в България. „ Между България и Бавария са открити дългогодишни дейни стопански връзки. В редица области българо-баварското съдействие бележи достижения и открива нови благоприятни условия за взаимоотношения “, сподели Стойчева. Тя акцентира, че Бавария е измежду трите немски федерални провинции с най-голям дял на вложенията в България и в двустранния стокообмен.

Министър Стойчева означи, че Германия заема първо място като външнотърговски сътрудник, като през 2022 година стокообменът доближава близо 12 милиарда евро, а вложенията на Германия у нас са в размер на към 4 милиарда евро. Тя сподели още, че 1500 немски компании развиват бизнес в България, а разкритите работни места са 35 000.

От името на Министерството на нововъведенията и растежа бих желала да изразя нашата убеденост, че България има стопански капацитет да се развива като опция на доставките от трети страни. Също по този начин да бъдем районен водач в региона на цифровите технологии, дълбоките технологии, нововъведенията в сфери като логистика, превоз, в опазването на здравето, изобретателните промишлености “, съобщи министър Стойчева.

По нейните думи в страната има динамична предприемаческа екосистема и среда, която може да бъде основа за взаимоотношение в посока иновация сред огромни компании и стартъпи.

„ България и Бавария са търговски сътрудници от дълго време. Тук участват с изключение на най-големите немски компании, по този начин и редица дребни и междинни предприятия, които са гръбнака на немската стопанска система “, сподели Улрике Волф, основен шеф в Министерство на стопанската система, районното развиване и енергетиката на Бавария.

Управителят на Германо-българската комерсиално индустриална камара Митко Василев изрази поддръжка за концепцията на министър Стойчева да бъде възобновена работата на Постоянната междуправителствена комисия „ България-Бавария “.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР