Ще подкрепяме политическите дискусии, за да гарантираме пълноправното приемане на

...
Ще подкрепяме политическите дискусии, за да гарантираме пълноправното приемане на
Коментари Харесай

Шефчович: Искаме да гарантираме пълноправно приемане на България и Румъния в Шенген до края на 24-а

" Ще поддържаме политическите полемики, с цел да подсигуряваме пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген до края на тази година ".

Това сподели заместник-председателят на Еврокомисията Марош Шефчович пред пленарната зала на Европейския парламент в Страсбург:

" Комисията оказва помощ на Румъния и България в укрепването на външните граници благодарение на ФРОНТЕКС, както и посредством пилотни планове. Също по този начин ще продължим да поддържаме политическите полемики, с цел да подсигуряваме, че решението за повдигането на вътрешните гранични пунктове по суша ще бъдат взети от Съвета на Европейски Съюз до края на тази година ".

Еврокомисар Шефчович сподели това по време на диспути за целите на белгийското председателство на Европейски Съюз.

Белгийският министър председател Александър де Кро от своя страна изясни с лимитираното време за изказвания обстоятелството, че не е загатнал нищо за пълноправното приемане на България и Румъния в Шенген. Преди това той показа целите на белгийското председателство на Европейски Съюз пред Европейския парламент в Страсбург.

По-късно на взаимна конференция с неговата председателка Роберта Мецола той изрази вяра тази цел да бъде реализирана:

" Смятам, че бяха подхванати значими стъпки през предишните седмици. Знам, че това е отчасти приемане в Шенген, само че е значимо, че това беше направено. Зная, че двете страни поставиха големи старания, с цел да отговорят на толкоз доста въпроси, заложени от толкоз доста страни за Шенген. И в действителност, бих желал да поздравявам всички тези старания. Смятам, че подхванатите частични дейности са добър знак и първа стъпка, само че в случай че нещата продължат както е планувано, може да се създадат и идващите ".

" Ние чакаме с огромно неспокойствие в този парламент тези стъпки да бъдат направени. Приветстваме решението, което беше взето през последните дни на испанското председателство. Март сякаш не може да пристигна задоволително бързо за България и Румъния ".

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР