Ще подкрепим вота, ще гласуваме „против“ правителството, обаче с нашите

...
Ще подкрепим вота, ще гласуваме „против“ правителството, обаче с нашите
Коментари Харесай

ДПС ще подкрепи вота на недоверие, но със свои аргументи

Ще подкрепим вота, ще гласуваме „ срещу “ държавното управление, обаче с нашите претекстове и причини. Това разгласи в коридорите на Народното събрание зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев във връзка поръчката на ПГ на " Българска социалистическа партия за България ", че ще внесе избор на съмнение без Движение за права и свободи, съобщи „ Фокус “.

„ Имаме решение за вота на съмнение, и то доста от дълго време, взето на нашия най-висш конгрес сред две конференции на Националния съвет. Решението ни не е за един избор, а за вотове, и добре обосновано “, съобщи той. „ Между Коледа и Нова година не бяхме потърсени, след Нова година също. Днес разбрахме, че Българска социалистическа партия през вчерашния ден на собствен конгрес са взели решението да внесат вота сами. Днес Корнелия Нинова уведоми Мустафа Карадайъ за това решение. Вие преценете какво е това деяние “, разяснява Йордан Цонев. Защо това деяние на Българска социалистическа партия потвърждава правотата на Ахмед Доган - в случай че нямаш съдружна просвета в съпротива, доста мъчно би могъл да имаш такава в ръководството, уточни още Цонев.

„ Изкушавам се да кажа, че това решение на Българска социалистическа партия потвърждава правотата в думите на Ахмед Доган. Думите му са фотография на политическата обстановка в страната. Те не провокират тази обстановка, а са констатация каква е тя “, съобщи той. В отговор на въпрос дали Движение за права и свободи се разграничава от претекстовете на Българска социалистическа партия за избор на съмнение Йордан Цонев разяснява: „ Още не сме видели претекстовете им “. „ Нямаме задоволително депутати да внесем независимо вота на съмнение. Във всички вотове на съмнение, които ще бъдат импортирани, съгласно решението ни, в случай че не вземем друго, ще гласуваме против кабинета с наши претекстове и аргументация “, сподели още зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи.

тагове избор на съмнение дпс поддръжка йордан цонев
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР