Ще отнеме години, за да се върне бизнесът на самолетостроенето

...
Ще отнеме години, за да се върне бизнесът на самолетостроенето
Коментари Харесай

Ще отнеме години, за да се възстанови самолетостроенето от кризата заради вируса, заяви шефът на Boeing

Ще отнеме години, с цел да се върне бизнесът на самолетостроенето до равнищата, следени преди пандемията от ковид. Това съобщи изпълнителният шеф на Boeing Дейвид Калхун на виртуална среща с акционерите, съобщи Асошиейтед прес,

" Намираме се в непредсказуема и бързо изменяща се среда и е мъчно да се реши по кое време обстановката ще се стабилизира ", сподели Калхун  По думите му " когато това стане, пазарът ще бъде по-малък и потребностите на нашите клиенти ще са различни``.

Boeing изпадна в рецесия още преди пандемията. Спирането от полети на най-продавания му аероплан 737 MAX след две произшествия, при които починаха 346 души, докара компанията до това да е на загуба за първа година от две десетилетия и накърни репутацията й.

Вирусната зараза сътвори спомагателни проблеми на Boeing, защото поради нея самолетните компании забавиха или да анулираха проектите си за закупуване на нови самолети. Вирусът също накара компанията да затвори свои фабрики за няколко седмици, макар че наскоро възобнови работата си в Сиатъл и разгласи през вчерашния ден, че ще възобнови производството си в цех в Южна Каролина след по-малко от седмица.

Очаква се Boeing да кандидатства за дял от 17-те милиарда $ заеми с ниски лихви, които Конгресът и държавното управление на Тръмп заделиха за отбранителните компании, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Знаем, че ще би трябвало да заемаме повече пари през идващите шест месеца, с цел да преминем през този в действителност сложен миг ``, сподели Калхун, без да прецизира къде или какъв брой ще заеме.

Базираната в Чикаго компания ще регистрира резултатите от първото тримесечие на следващия ден, а анализатори чакат загуба от над 500 милиона $ или 1,57 $ на акция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР