Ще одобрим помощ "de minimis", която има за цел да

...
Ще одобрим помощ "de minimis", която има за цел да
Коментари Харесай

Земеделският министър обясни каква ще е помощта за розопроизводителите

Ще одобрим помощ "de minimis ", която има за цел да компенсира приходите на записаните розопроизводителите. Тази помощ ще бъде не по-малко от 30 стотинки на кг или 1 лев на декар, което напълно не е малко, сподели в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов Румен Порожанов е министър на земеделието, храните и горите. Роден е на... към профила.

Трябва да регламентираме метода на розопроизводството, би трябвало да има ясно узаконяване на остатъчния материал и масивите да бъдат с маслодайна роза. Трябва да регламенрираме взаимоотношенията дестилерии-потребители, както и качеството на розовото масло. Тези взаимоотношения е допустимо да бъдат регламентирани в един закон, уточни Порожанов.

Проблемът е с недоговорените количества. Затова розопроизводителите би трябвало да се записват, да излязат на ярко, добави той.

По думите му, в случай че при бурите в Северозападна България, облаците не са били третирани с ракети, нивите щяха да бъдат като разорани. Тази година има пуснати две нови ракетни площадки. Подготвяме нов закон за битка с градушката, с цел да можем да покрием цялата страна, защото сега не е покрита Добруджа, Варна и други региони, заяви земеделският министър.

Той изясни, че помощта за потърпевшите от бедствието ще бъде за тези, които подадат заявки по общия ред за изцяло пропаднали площи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР